PorodicaPorodična trpeza

Restovana džigerica

Kako se pravi najukusnija restovana džigerica? Ovde je primer sa svinjskom džigericom, ali na isti način možete napraviti i teleću, juneću ili pileću džigericu.

Sastojci:

  • 500 grama svinjske džigerice
  • veća glavica crnog luka ili manja i 1 praziluk
  • 2-3 čena belog luka
  • 2-3 veće paprike
  • kašika brašna
  • oko 80-100 ml ulja
  • kašičica aleve paprike
  • kašičica bibera
  • so
  • peršun po želji
restovana dzigerica 6

Kako se pravi restovana džigerica?

Džigericu isecite na komade po želji. Možete je seći na šnicle, tračice ili kockice. Nakon toga je uvaljajte u brašno. U tiganj ili pliću šerpu prvo sipajte ulje i kada se zagreje stavite crni luk sečen na tanke kriške.

Kada luk dobije staklastu strukturu, dodajte džigericu i biber i alevu papriku. Odmah dok se prži nastavite da sečete papriku na pola, pa je očišćenu isecite na tračice. Nakon što okrenete džigericu, stavite papriku i seckan beli luk unutra i poklopite da se prži. Kada je gotovo, posle 5-6 minuta minuta, posolite i služite uz dodatak po želji.

restovana dzigerica 8

Foto: MrsPetkovic

Reklame

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button