Restovana džigerica

Foto: MrsPetkovic
Kako se pravi najukusnija restovana džigerica? Ovde je primer sa svinjskom džigericom, ali na isti način možete napraviti i teleću, juneću ili pileću džigericu.
U ovom tekstu:
Sastojci:
- 500 grama svinjske džigerice
- veća glavica crnog luka ili manja i 1 praziluk
- 2-3 čena belog luka
- 2-3 veće paprike
- kašika brašna
- oko 80-100 ml ulja
- kašičica aleve paprike
- kašičica bibera
- so
- peršun po želji

Kako se pravi restovana džigerica?
Džigericu isecite na komade po želji. Možete je seći na šnicle, tračice ili kockice. Nakon toga je uvaljajte u brašno. U tiganj ili pliću šerpu prvo sipajte ulje i kada se zagreje stavite crni luk sečen na tanke kriške.
Kada luk dobije staklastu strukturu, dodajte džigericu i biber i alevu papriku. Odmah dok se prži nastavite da sečete papriku na pola, pa je očišćenu isecite na tračice. Nakon što okrenete džigericu, stavite papriku i seckan beli luk unutra i poklopite da se prži. Kada je gotovo, posle 5-6 minuta minuta, posolite i služite uz dodatak po želji.

Foto: MrsPetkovic