Najbolji hrskavi krompir iz rerne

Nekada je najjednostavije namirnice najteže spremiti na nov način zato danas pričamo o tome kako da ispečete najbolji hrskavi krompir iz rerne. Krompir spada u jeftinije namirnice, mada se ni to više ne može uvek reći, a postoji pregršt načina da ga spremimo ukusno.
U ovom tekstu:
Sastojci:
- 500 grama krompira
- 2 kašike ulja
- 2 kašike kukuruznog brašna za proju (može i palenta)
- 1 kašičica aleve paprike
- po ukusu so
- možete dodati koju grančicu ruzmarina po želji

Kako se pravi hrskavi krompir iz rerne?
Krompir operite i oljuštite, a zatim ga isecite na kriške. Stavite ga u jednu vanglu, bez prethodnog brisanja i pospite kukuruznim brašnom i alevom paprikom. Dobro sve mešajte tako da se brašno i aleva paprika dobro polepe po krompiru. Prospite sve na papir za pečenje i preko poprskajte uljem i dodajte ruzmarin, ako želite. Ubacite u zagrejanu rernu na 40-ak minuta na 180-200 stepeni. Tri minuta pred kraj možete uključiti ventilator u rerni. Kada izvadite krompir, posolite ga. Spolja će biti potpuno hrskav, a iznutra mek i sočan.


Objavljen: 16. septembar 2023. godine, ažuriran: 11. decembar 2024. godine
Ovu i još mnoštvo drugih ideja za ručak možete naći na spisku: 100 ideja za ručak: Šta spremati za ručak?
Više recepata na Instagram profilu: @demetra.portal