fbpx
PorodicaPorodična trpeza

Najbolji hrskavi krompir iz rerne

Nekada je najjednostavije namirnice najteže spremiti na nov način zato danas pričamo o tome kako da ispečete najbolji hrskavi krompir iz rerne. Krompir spada u jeftinije namirnice, mada se ni to više ne može uvek reći, a postoji pregršt načina da ga spremimo ukusno.

Sastojci:

  • 500 grama krompira
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike kukuruznog brašna za proju (može i palenta)
  • 1 kašičica aleve paprike
  • po ukusu so
  • možete dodati koju grančicu ruzmarina po želji
krompir 4

Kako se pravi hrskavi krompir iz rerne?

Krompir operite i oljuštite, a zatim ga isecite na kriške. Stavite ga u jednu vanglu, bez prethodnog brisanja i pospite kukuruznim brašnom i alevom paprikom. Dobro sve mešajte tako da se brašno i aleva paprika dobro polepe po krompiru. Prospite sve na papir za pečenje i preko poprskajte uljem i dodajte ruzmarin, ako želite. Ubacite u zagrejanu rernu na 40-ak minuta na 180-200 stepeni. Tri minuta pred kraj možete uključiti ventilator u rerni. Kada izvadite krompir, posolite ga. Spolja će biti potpuno hrskav, a iznutra mek i sočan.

krompir 1 edited
krompir 5 1

Ovu i još mnoštvo drugih ideja za ručak možete naći na spisku: 100 ideja za ručak: Šta spremati za ručak?

Više recepata na Instagram profilu: @demetra.portal

Reklame

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button