Keksići sa limunom

Foto: MrsPetkovic
Ako volite biskvite i da imate neki keks uz kafu, ovi keksići sa limunom će vam se sigurno dopasti. Pored kantučinija, koji su tradicionalan italijanski keks, ovi su veoma popularni u Italiji.
Biskviti od limuna – Sastojci:
- 380 g običnog brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- na vrh noža soli
- na vrh noža sode bikarbone
- 1/2 šolje putera (razmekšanog) ili 80 ml ulja
- 100 grama običnog šećera
- 1/4 šolje sa običnog šećera za valjanje
- 1/2 šolje šećera u prahu za valjanje
- sok 1/2 limuna (oko 50ml)
- rendana kora jednog limuna
- 2 jajeta
- par kapi žute jestive boje, ako želite da budu jarko žuti (na slikama nije dodavana boja)

Kako se prave keksići sa limunom?
Umutite puter sa jajetom i šoljom šećera. Dodajte i sok od limuna. Sve sjedinite, pa dodajte brašno, prašak za pecivo, so i vanilin šećer. Ukoliko želite, dodajte i žutu boju da bi keksići bili žuti kada se ispeku. Ostavite oko pola sata u frižideru, a nakon toga formirajte kašičicom ili kašikom za sladoled i pomoću prstiju kuglice koje ćete valjati prvo u malo kristal šećera, a zatim u šećer u prahu. Ređajte kuglice na papir za pečenje.
Pecite u zagrejanoj rerni oko 10 do 12 minuta na 180 stepeni.

Foto: MrsPetkovic