PorodicaPorodična trpeza

Keksići sa limunom

Ako volite biskvite i da imate neki keks uz kafu, ovi keksići sa limunom će vam se sigurno dopasti. Pored kantučinija, koji su tradicionalan italijanski keks, ovi su veoma popularni u Italiji.

Biskviti od limuna – Sastojci:

  • 380 g običnog brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • na vrh noža soli
  • na vrh noža sode bikarbone
  • 1/2 šolje putera (razmekšanog) ili 80 ml ulja
  • 100 grama običnog šećera
  • 1/4 šolje sa običnog šećera za valjanje
  • 1/2 šolje šećera u prahu za valjanje
  • sok 1/2 limuna (oko 50ml)
  • rendana kora jednog limuna
  • 2 jajeta
  • par kapi žute jestive boje, ako želite da budu jarko žuti (na slikama nije dodavana boja)
biskviti sa limunom

Kako se prave keksići sa limunom?

Umutite puter sa jajetom i šoljom šećera. Dodajte i sok od limuna. Sve sjedinite, pa dodajte brašno, prašak za pecivo, so i vanilin šećer. Ukoliko želite, dodajte i žutu boju da bi keksići bili žuti kada se ispeku. Ostavite oko pola sata u frižideru, a nakon toga formirajte kašičicom ili kašikom za sladoled i pomoću prstiju kuglice koje ćete valjati prvo u malo kristal šećera, a zatim u šećer u prahu. Ređajte kuglice na papir za pečenje.

Pecite u zagrejanoj rerni oko 10 do 12 minuta na 180 stepeni.

biskivt sa limunom 1

Foto: MrsPetkovic

Reklame

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button