Pohovano belo meso

Foto: MrsPetkovic
Kako da napravite najukusnije hrskavo spolja, a meko iznutra pohovano belo meso. Ovo je jedan od omiljenih sastojaka ručkova vikendom već decenijama. Iako nije najzdraviji izbor, ne možemo reći da nije jedan od najukusnijih.
U ovom tekstu:

Foto: MrsPetkovic
Sastojci:
- 500 grama belog mesa (pilećeg filea)
- 2 jajeta
- oko 100 g brašna
- oko 100 g prezle
- ravna kašičica bibera
- so
- za prženje u tiganju 200 g masti ili par kašika ulja za pečenje u rerni

Kako se sprema pohovano belo meso?
Belo meso, odnosno pileći file, isecite na tanje šnicle, ali ih nemojte lupati. Najbolje je da pileći file ne lupate čekićem. Meso posolite (svako parče pojedinačno) i zatim uvaljajte u brašno pomešano sa biberom tako da lepo upije sa svih strana. Zatim prebacite u umućena jaja i prekrijte šniclu sa obe strane i na kraju u prezlu.
Ukoliko želite da meso pržite u tiganju, stavite mast, dobro zagrejte i šnicle ubacujte tek kada je dobro zagrejano, a pecite na 7 od 9 okvirno, da ne bi ni izgorelo previše spolja. Kada sa obe strane porumeni, vadite iz tiganja.
Ako ćete peći u rerni. Stavite papir za pečenje u veliki pleh, naređajte meso, a zatim ga poprskajte uljem sa obe strane. U prethodno zagrejanoj rerni pecite oko 30 minuta na 200 stepeni.

Foto: MrsPetkovic