fbpx
Porodična trpeza

Mađarski ređani krompir – Rakott krumpli

Mađarski ređani krompir ili izvorno rakott krumpli je tradicionalno mađarsko jelo koje je lako napraviti u našim uslovima i u duhu sprske kuhinje. Najvažnije je da napravite dobar izbor kobasice koja će biti ukusna.

Sastojci za mađarski ređani krompir: 

  • 700g krompira
  • 400g kobasica
  • 7 jaja (jedno za preliv i 6 za kuvanje)
  • 1 pavlaka
  • 300ml mleka
  • So, biber i ulje

mađarski ređani krompir rakott krumpli

Kako se pravi rakott krumpli?

Obariti u jednoj posudi jaja, u drugoj krompir isečen na kolutove. Bitno je da jaja budu tvrdo kuvana, a krompir ne previše da se ne bi raspadao. Krompir je dovoljno da kuvate desetak minuta. Zatim jaja ohladite, oljuštite i isecite na kolutove. Iz krompira odmah prospite vodu. 

Isecite kobasicu na kolutiće.

Preostalo jaje umutite sa pavlakom, a zatim razmutite u mleku.

Vatrostalnu činiju podmažite sa malo ulja, a zatim ređajte krompir-jaja-so/biber (dodajte po želji)-kobasice, ponovite postupak još jednom, tako da vam ostane i jedan sloj krompira za kraj. Kada završite sa ređanjem, zalijte razmućenim jajetom, pavlakom i mlekom. Pecite oko 45 minuta na 200˚C.

Još recepata: 

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker