Krem čorba od celera (za 4 osobe)
Krem čorba od celera se veoma brzo i lako pravi, a jedna je od zdravijih opcija ručka ili predjela. Potaž od celera je i sjajna ideja za večeru.
Sastojci (za 4 osobe):
- 1 glavica crnog luka
- 1 veći ili 2 manja celera
- 1 veza zeleni
- 1 krompir
- 4-5 kašika kisele pavlake ili pavlake za kuvanje
- 1 kašičica ulja
- 1 povrtna kocka za supu
- biber, so
Kako se pravi krem čorba od celera?
Kada povrće omekša, ispasirajte sve: koristite štapni mikser ili blender, a ukoliko nemate ništa od toga, povrće možete gnječiti ručnom presom za pire krompir. Na kraju, kada ste izmutili čorbu, začinite je po ukusu pa dodajte nekoliko kašika pavlake (ukoliko koristite običnu kiselu pavlaku, možete je dodavati direktno u tanjir kada je čorba već poslužena).
Crni luk isečen na kriške blago propržite na malo ulja pa u istu šerpu dodajte celer i zelen iseckanu na komade. Nalijte vodu i ostavite da krčka 15 minuta. Dodajte nakon toga krompir iseckan na kocke i povrtnu kocku za supu.
Recept objavljen: 5. decembra 2011. godine, ažuriran: 24. marta 2023. godine
One Comment