Ukoliko želite da napravite brz, zdrav obrok, posebno za decu koja nisu uvek raspoloženi za različite strukture obroka, potaž od blitve može da bude sjajan izbor. Možete ga napraviti na više načina, ali mi ćemo vam navesti dva. U zavisnosti od toga koliko ste vešti i koliko imate vremena.
Sastojci za složeniju verziju potaža:
2 veze blitve
1 praziluk ili glavica crnog luka
2 čena belog luka ili kašičica belog luka u granulama
2 srednja krompira
3 veće šargarepe
1 peršun/pašrtnak koren
veća kockica korena celera
par zrna bibera
1 lovorov list
so
malo pavlake za kuvanje ili kisele pavlake
maslinovo ulje (možete staviti i da se kuva sa leđima pilećim, a onda vam ne treba masnoća u vidu ulja)
Kako se pravi potaž od blitve?
Stavite u 2 litre vode da se kuvaju šargarepa, luk, lovorov list, biber u zrnu, so, peršun, paštrnak, možete dodati i meso. Nakon što se kuva 20-30 minuta, dodajte krompir isečen na kocke. Par minuta pre nego što je potpuno skuvan krompir (probajte viljuškom), dodajte opranu i isečenu na kocke blitvu. Prvo dodajte koren, a 5 minuta kasnije i listove. Dovoljno je da se kuva 2-3 minuta.
Nakon toga procedite tečnost, a svo povrće (osim lovora i bibera u zrnu i središnjeg dela paštrnaka) vratite i izmiksajte štapnim mikserom. Druga opcija je da skuvano povrće izmiksate u seckalici i vratite u tečnost. Dodajte još soli ili mešavinu začina, ako je potrebno.
Nakon serviranja dodajte malo pavlake za kuvanje ili kisele pavlake.
Ukoliko nemate previše vremena, a želite brz i zdrav obrok, u litar vode sipajte malo maslinovog ulja i nakon što provri, jedan krompir iseckan na kockice. Posle 15-ak minuta, dodajte kocku za supu, malo soli i vezu blitve iseckanu na komade. Dodajte i pola kašičice belog luka u granulama ili sitno seckan jedan čen.
Posle par minuta, proverite da li su skuvani krompir i blitva i sve izmiksajte štapnim mikserom. Prilikom posluživanja dodajte pavlaku.
Saveti za odmor sa malom decom su uvek dobro došli, a sa druge strane odmor ne izgleda kao ono sa razglednica, baš nikada: plišani flamingosi, kokteli i beskrajno sunčanje. Ipak, uz malo pripreme, puno fleksibilnosti i dozu Demetrinih saveta, letovanje može postati dragoceno porodično iskustvo, a ne iscrpljujuća ekspedicija.
Ljudi rođeni 9. jula kombinuju emotivnost znaka Raka sa snažnim energetskim uticajem broja 9, kojim vlada Mars. Ova kombinacija donosi emocionalnu snagu, borbeni duh i izraženu potrebu da zaštite slabije. Rođeni ovog dana imaju izraženu empatiju, ali i hrabrost da deluju, čak i kada drugi oklevaju.
Vrata kupatila po feng šuiju imaju posebno značenje. Kako bi se negativna energija kontrolisala i kako bi dom zadržao balans, vrata kupatila igraju ključnu ulogu. Evo nekoliko feng šui preporuka za ono što možete staviti na vrata kupatila radi bolje energije u vašem domu.
Ako volite slatko, ali ne previše slatko. I još uvijeno u meko testo. Onda je pletenica sa čokoladom i šumskim voćem prava poslastica za vas. Obzirom na strukturu i ukus, može biti i laganiji doručak.
Jedan od jednostavnijih recepata jeste za pica kiflice, a ovo je sigurno i najjednostavniji način da pravite kiflice, a ne izgubite previše vremena u uvijanju svake pojedinačno.
Sigurno ste mnogo puta čuli, ali možda niste sigurni šta je feng šui i čemu služi?
Feng šui je drevna kineska veština uređenja prostora koja ima za cilj usklađivanje energije (či) kako bi se poboljšao kvalitet života.