Boranija u rerni sa pavlakom i piletinom
Ako ne volite svi klasičnu kuvanu boraniju, onda je boranija u rerni sa pavlakom i piletinom pravi izbor za vas. Ovo čak i deca rado pristaju da jedu. Uz to vam treba 15-ak minuta angažovanja za pripremu i 30 minuta pečenja u rerni.
U ovom tekstu:
Sastojci:
- 400-500 g pilećeg filea
- 400-500 g žute boranije
- 2 srednje šargarepe
- 1 glavica crnog luka ili 1 praziluk
- 2 čena belog luka
- 500 ml pavlake za kuvanje
- ulje
- origano
- so
- biber
Kako se pravi boranija u rerni sa pavlakom?
Količine su okvirne jer nećete ništa pokvariti ako se ne budete držali okvirnih količina. Ne treba samo da preterujete sa povećanjem količine, a da ne povećate i količinu pavlake. Odnosno, ako pravite duplo manje, dodajte i manje pavlake.
Da bi se spremila boranija iz rerne, prvo pileći file isecite na kockice. Prvo na dno tiganja sipajte malo ulja (da prekrije dno). Kada se ugreje propržite piletinu i izvadite je direktno u pleh. Nakon toga u tiganj dodajte iseckan luk, šargarepu sitno seckanu, beli luk i boraniju. Propržite to par minuta, a zatim povadite i dodajte u pleh u koji ste već stavili piletinu. Dodajte so, biber i origano po ukusu, a zatim prelijte pavlakom i sve polako izmešajte, kako bi se sjedinilo.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 30 minuta na 180 stepeni. Služite samo ili sa dodatkom ljutog sosa, po želji.
Ovu i još mnoštvo drugih ideja za ručak možete naći na spisku: 100 ideja za ručak: Šta spremati za ručak?
Više recepata na Instagram profilu: @demetra.portal
Objavljen: 10. februara 2024. godine, ažuriran: 26. marta 2024. godine