fbpx
PorodicaPorodična trpeza

Boranija u rerni sa pavlakom i piletinom

Ako ne volite svi klasičnu kuvanu boraniju, onda je boranija u rerni sa pavlakom i piletinom pravi izbor za vas. Ovo čak i deca rado pristaju da jedu. Uz to vam treba 15-ak minuta angažovanja za pripremu i 30 minuta pečenja u rerni.

Sastojci:

  • 400-500 g pilećeg filea
  • 400-500 g žute boranije
  • 2 srednje šargarepe
  • 1 glavica crnog luka ili 1 praziluk
  • 2 čena belog luka
  • 500 ml pavlake za kuvanje
  • ulje
  • origano
  • so
  • biber
boranija iz rerne

Kako se pravi boranija u rerni sa pavlakom?

Količine su okvirne jer nećete ništa pokvariti ako se ne budete držali okvirnih količina. Ne treba samo da preterujete sa povećanjem količine, a da ne povećate i količinu pavlake. Odnosno, ako pravite duplo manje, dodajte i manje pavlake.

Da bi se spremila boranija iz rerne, prvo pileći file isecite na kockice. Prvo na dno tiganja sipajte malo ulja (da prekrije dno). Kada se ugreje propržite piletinu i izvadite je direktno u pleh. Nakon toga u tiganj dodajte iseckan luk, šargarepu sitno seckanu, beli luk i boraniju. Propržite to par minuta, a zatim povadite i dodajte u pleh u koji ste već stavili piletinu. Dodajte so, biber i origano po ukusu, a zatim prelijte pavlakom i sve polako izmešajte, kako bi se sjedinilo.

boranija iz rerne sa piletinom

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 30 minuta na 180 stepeni. Služite samo ili sa dodatkom ljutog sosa, po želji.

boranija sa pavlakom i piletinom
Boranija sa piletinom u rerni

Ovu i još mnoštvo drugih ideja za ručak možete naći na spisku: 100 ideja za ručak: Šta spremati za ručak?

Više recepata na Instagram profilu: @demetra.portal

Objavljen: 10. februara 2024. godine, ažuriran: 26. marta 2024. godine

Reklame

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button