fbpx
Nutricionista

Podgrevanje slane kaše za bebu

Naša čitateljka je pitala da li je dozvoljeno podgrevanje slane kaše za bebu na šporetu.

Podgrevanje hrane za bebu

Poštovana,

Da li biste mi mogli dati odgovor na dva pitanja u vezi ishrane desetomesečne bebe? Predmet večitih polemika je da li se bebi sme davati 2 dana spremljena domaća kaša na bazi mesa i pova i da li se sme zagrevati na plotni u vrućoj vodi tog drugog dana.

Hvala unapred.

ishrana nutricionista

Odgovori nutricioniste 1
Podgrevanje slane kaše za bebu

Odgovor nutricioniste: Podgrevanje slane kaše za bebu

Poštovana,

Ukoliko pitate zbog zdravstvene i mikrobiološke ispravnosti obroka, hrana koja se adekvatno čuva i greje je sasvim bezbedna i može se koristiti 2 dana. Međutim, ako pitate zbog nutritivne vrednosti, stvari su malo drugačije. Kao što već verovatno znate, mnogi vitamini i antioksidansi su termolabilni. Termičkom obradom, čuvanjem i ponovnim grejanjem, njihov sadržaj u obroku je sve manji, a nekih potencijalno štetnih sastojaka veći (oksalna kiselina).

Podgrevanje slane kase za bebu
Podgrevanje slane kaše za bebu

Ovakve obroke je najbolje podgrevati u zagrejanoj vodi (stavljanjem tegle ili posude u toplu vodu) ili u grejaču za bebine obroke.

Srdačan pozdrav,

Jasmina Mitrić, nutricionista

Tvoj nutricionista

Sva pitanja nutricionisti možete poslati na  nutricionista@demetra.rs

Ostala pitanja i odgovori nutricioniste: PITAJTE NUTRICIONISTU

http://nutricionista.nasezrno.co.rs/

Save

Save

Reklame

Jasmina Mitrić

Ja sam Jasmina Mitrić, nutricionista.Već 10 godina radim na planiranju kolektivne ishrane i savetovanju ljudi o zdravim namirnicama, zdravoj ishrani i ukusnoj hrani.Potrudiću se da ti objasnim zašto je važno da se hranimo zdravo, koje nam namirnice u tome mogu pomoći, i kako da ih pripremimo tako da sebi i drugima serviramo zdrave, a ukusne obroke.

Related Articles

Back to top button