Prvo na plotni u vatrostalnoj posudi ili plehu propržiti šnicle, a zatim ih izvaditi iz posude na tanjir i u istom ulju propržiti crni luk seckan na tanke listiće i šampinjone iseckane na listiće. Samo da se luk ustaklasti, a šampinjoni puste vodu. Zatim naređati ponovo šnicle, svaku posoliti i pobiberiti između tog luka sa šampinjonima i preliti pavlakom pomešanom sa brašnom, sitno seckanim belim lukom i origanom. Malo pomešajte okolo sa tečnošću koja je već unutra i pecite oko 30-40 minuta na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.
Služite po želji uz pire krompir, pirinač ili neki drugi blaži prilog i salatu.
Ljudi rođeni 13. septembra su praktični, uporni i izuzetno posvećeni onome što rade. Njihova unutrašnja snaga i sposobnost da ostanu mirni u teškim situacijama čine ih pouzdanim osloncem za druge.
Ukoliko želite da spremate ovaj recept, trebaće vam malo više od 15 minuta. Junetina sa šampinjonima se sprema duže, te spremite sebi i neki aperitiv i isplanirajte da paralaleno možete još nešto uraditi.
Starija deca bolje razumeju šta je depresija, ali se ne osećaju bolje čak ni kada razumeju šta je to. Naprotiv, neugodno im je i mogu da brinu da su drugačija od svojih vršnjaka.
Rođeni 12. septembra treba da vode računa o svom disajnom sistemu i nervima. Preporučuju im se aktivnosti poput vožnje bicikla, planinarenja, plivanja ili plesnih treninga. Za balans i mir mogu im koristiti hobiji poput slikanja, pisanja ili sviranja instrumenta.
Ukoliko želite da spremate ovaj recept, trebaće vam malo više od 15 minuta. Junetina sa šampinjonima se sprema duže, te spremite sebi i neki aperitiv i isplanirajte da paralaleno možete još nešto uraditi.
Gulaš je jedno od tradicionalnih jela koja su veoma jednostavna, ali ih svako pravi na drugi način. Mi najčešće jedemo gulaš od junećeg mesa i to sa testeninama, mada smo jednom probali od mešanog svinjskog i junećeg i možda je čak bio i bolji.
Ovaj džem je odličan fil za većinu torti i kolača, pa možete probati da ga kombinujete umesto nekih drugih vrsta ili kada vam sveže jabuke nisu dostupne.
Ukoliko ste se pitali kako napraviti laskare u rerni, a da ne bude previše suv, evo recepta. Na isti način možete napraviti i krmenadle sa koskom ili svinski vrat (ukoliko volite malo masnije meso).
Spremili smo vam nešto drugačiji spisak predloga gde biste mogli da odete za vikend ili, još bolje, produženi vikend. Beg iz grada je uvek dobar izbor, ako ste u mogućnosti.
U današnjem društvu sve se više govori o važnosti pristanka, odnosno jasnog i obostranog pristanka u seksualnim odnosima. Zašto je razgovor o pristanku važan?