Svinjski file u sosu od pečuraka je jelo koje mogu da pripreme i oni koji su početnici u kuhinji. File je definitivno jedno od najlepših i najboljih komada mesa. Uz to je najmekši pa ga najradije kupujem. Zapravo idealan je u svim varijantama gde koristite svinjske šnicle, od sosa do pohovanja.
Važno je napomenuti i da je file toliko mek, da nema potrebe da šnicle lupate, već ih ako je to potrebno možete preko providne folije ili celofana blago oklagijom stanjiti.
kašičica belog luka u prahu ili 2 čena belog luka sitno seckanog
so i biber po ukusu
Kako se sprema svinjski file u sosu od pečuraka?
Na ulju propržite file isečen sa šnicle oko prst debljine, tako da počne da dobija po negde braonkastu boju sa obe strane. Sve vadite na tanjir dok ne ispraznite posudu u kojoj ste pržili. Onda stavite da se kratko proprže šampinjoni sami. Kada su blago proprženi, sipajte pavlaku i sve ostale sastojke, čim sve lepo umešate, vratite nazad šnicle i ostavite da se krčka nekih 30 minuta na niskoj temperaturi, odnosno dok se meso ne bude lepo odvajalo višuljkom.
Isti recept može da se pravi i sa pilećim fileom, ali smanjite količinu začina i senfa jer je piletina neutralnija i neće se osećati uopšte. Ako spremate sa svinjskim butom, savet je da više stanjite šnicle i malo ih duže krčkate u sosu.
Beta HCG, humani horionski gonadotropin, naziva se i hormon trudnoće. Njega luči tkivo posteljice bebe, a u dijagnostici može da posluži za potvrđivanje postojanja trudnoće i praćenje njenog toka.
* Vaginalni porođaj može povećati šansu da se javi nekontrolisano mokrenje posle porođaja.
* Nekontrolisano mokrenje zapravo nekada počinje i u trudnoći, a čak jedna trećina žena ga doživi u periodu između drugog trimestra trudnoće, pa do 3 meseca posle porođaja.
Često postoji dilema kako na ukusan način spremiti džigericu. Jedan od boljih izbora je restovana džigerica, a vi recept možete prilagoditi svom ukusu.