Rođeni 18. septembra – osobine ličnosti, ljubav, karijera i karakter
Rođeni na današnji dan u ljubavi traže duboku povezanost i razumevanje. Oni nisu skloni površnim odnosima i potrebno im je vreme da nekome zaista otvore srce.
Popara je od vajkada poznato jelo u Srbiji. Nekada jelo siromašnih, u poslednje vreme sve češće, veoma popularno. U našim bolnicama i vrtićima, nažalost, nikada nije izašlo iz mode u svom najskromnijem i bezukusnijem obliku.
Kao i svako jelo, samo je važan način na koji ga pravite, da li dodajete neke sastojke koji su vam ukusni. A definitivno je nešto što možete praviti bebi za doručak već od uvođenja mlečnih proizvoda i glutena u ishranu.
Popara je jedno od jela koje u poslednje vreme nalazi svoje mesto na meniju restorana uz uštipke, prženice i kačamak, kao ne baš jeftin doručak. Neki to ismevaju, neki se raduju, a neki jednostavno ni ne znaju kako da naprave ukusnu poparu kod kuće.
Sastojci su uglavnom proizvoljni i po ukusu. Nema tačne mere, već ćete ovde morati sami da napravite procenu.
U šerpu stavite kockicu putera da se istopi. Preko dodajte iscepkan ili iseckan hleb (meni je lakše da ga isečem na sitne kockice. Kada sam pravila bebi, sekla sam samo sredinu ili meke kifle). Nalijte vodom toliko da hleb bude potpoljen potpuno, ali ne i da pliva u vodi. Mešajte da se malo ukuva u vodi.
Ako vam se učini da je previše žilav, dodajte još malo vode. Posolite po želji, vodite samo računa da li ćete dodati već sir koji je dosta slan(bebama u svakom slučaju nemojte soliti). Onda izmrvite sir, dodajte kajmak, krem sir, pavlaku ili šta želite. Promešajte da se sve lepo sjedini, sklonite sa vatre i servirajte.
Neki prave i sa proprženim minijaturnim komadićima slaninice umesto putera. Savet je da slaninu izvadite kada se isprži, pa je dodate na kraju. Ako je ostavite u šerpi, razmekšaće se od kuvanja.
Na slici je primer serviranja sa sušenim listom celera, i paradajzom i proprženim prazilukom pored. Možete ga dodati i unutra, kao i izrendati još sira preko ili staviti kašiku pavlake. Stvar je ukusa šta vam se dopada.
Pročitajte:
Objavljen: 16. avgust 2020. godine, ažuriran: 16. februara 2025. godine
Rođeni na današnji dan u ljubavi traže duboku povezanost i razumevanje. Oni nisu skloni površnim odnosima i potrebno im je vreme da nekome zaista otvore srce.
Trudnici je ustanovljeno da fetus ima proširene moždane komore i ogtt joj je predoženo da uradi jer lekari smatraju da uzrok može biti gestacijski dijabetes.
Dohrana je proces učenja i prilagođavanja. Strpljenje, postepeno uvođenje namirnica i stvaranje pozitivne atmosfere tokom obroka pomoći će da beba razvije zdrave navike u ishrani.
Obe fontanele su veoma važne za bebin rast i razvoj i ne treba da vam budu izvor stresa. Ova mekana mesta nisu toliko osetljiva i ne treba da izazivaju stres i strah kao što se obično roditeljima dešava.
Žene koje su u menopauzi imaju veoma nizak nivo estrogena i progesterona. Nizak nivo ovih hormona povećava rizik za određenje probleme sa zdravljem, ali postoje i oni zdravstveni problemi koji se inače pojavljuju s godinama.
Ne propustite najnovije vesti, ekskluzivne ponude i korisne informacije. Prijavite se na naš newsletter.
Kalendar trudnoće od 1. do 42. nedelje trudnoće i kalendar za svaki mesec trudnoće (1. do 9. meseca trudnoće)
Nedeljni ručak, domaća supa sa knedlama, a nakon toga bareno meso i paradajz sos. Da li vam je to poznato?
Ukoliko želite da spremate ovaj recept, trebaće vam malo više od 15 minuta. Junetina sa šampinjonima se sprema duže, te spremite sebi i neki aperitiv i isplanirajte da paralaleno možete još nešto uraditi.
Gulaš je jedno od tradicionalnih jela koja su veoma jednostavna, ali ih svako pravi na drugi način. Mi najčešće jedemo gulaš od junećeg mesa i to sa testeninama, mada smo jednom probali od mešanog svinjskog i junećeg i možda je čak bio i bolji.
Ovaj džem je odličan fil za većinu torti i kolača, pa možete probati da ga kombinujete umesto nekih drugih vrsta ili kada vam sveže jabuke nisu dostupne.
Ukoliko ste se pitali kako napraviti laskare u rerni, a da ne bude previše suv, evo recepta. Na isti način možete napraviti i krmenadle sa koskom ili svinski vrat (ukoliko volite malo masnije meso).
Spremili smo vam nešto drugačiji spisak predloga gde biste mogli da odete za vikend ili, još bolje, produženi vikend. Beg iz grada je uvek dobar izbor, ako ste u mogućnosti.