15.03.2012 07:43

Oslić u belom vinu

oslić u belom vinu

Oslić u belom vinu

Evo kako da najjednostavnije napravite ukusan obrok sa ribom. To je oslić u belom vinu za koji u prilogu možete koristiti bareni krompir.

Sastojci za oslić u belom vinu: 

  • Oko 600-700g fileta oslića
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 100ml belog vina
  • Oko 600g krompira
  • 10g putera
  • Veza peršunovog lista
  • Ulje (suncokretovo ili maslinovo za prženje)
  • So i biber

 

Kako se pravi oslić u belom vinu?

Oslić se na ovaj način priprema dok ne počne da se odleđuje. Filete ribe preseći na polovine ako su predugi, začiniti sa biberom i solju, zatim uvaljati u brašno i ispržiti na vrelom ulju. Ribu vaditi na ubrus ili salvetu da upije višak ulja. Kada završite, u isti tiganj sipati belo vino, sačekati da proključa minut, zatim dodati sitno seckan peršun i pavlaku, te kuvati sve još 2-3 minuta.

Odvojeno skuvati oljušten krompir isečen na kockice (kao za krompir pire). Krompir kada je proceđen posoliti i dodati mu puter da se rastopi preko njega.

Servirati oslić i krompir preliven sosom.

Još recepata:

porodična trpeza - recepti na demetra.rs
Foto: Canva & Demetra

 Save

o autoru

Uredništvo

Redakcija portala izveštava o novim događajima, istraživanjima, informacijama. Prenosi vesti i ustupa prostor.
Sve vaše sugestije i predloge možete nam poslati na office@demetra.rs