Svinjske šnicle sa lukom u rerni su za one koji vole natur šnicle sa junetinom ili ste probali svinjske šnicle u sosu od šampinjona.
Svinjske šnicle sa lukom iz rerne su za one koji vole natur šnicle sa junetinom ili ste probali svinjske šnicle u sosu od šampinjona. Relativno se lako priprema, jer se dobar deo vremena priprema u pećnici, pa i početnici u kuvanju neće imati dilemu da li je dobro pečen ili bojazan da meso ne ostane žilavo. Kada ga izvadite iz rerne, biće divno sočno i ukusno.
Šta vam treba za svinjske šnicle sa lukom iz rerne?
1 kg svinjske šnicle
1 kg crnog luka
1 konzerva pelata ili 2 oljuštena paradajza
2 kašike svinjske masti
so, biber i aleva paprika po ukusu
Kako se prave svinjske šnicle sa lukom?
Svinjske šnicle mogu da ostanu i malo deblje, ne morate ih lupati da budu tanke, samo ih isecite na veličinu parčeta koju želite. Prvo ih propržite da se uhvate spolja (da pobele i dobiju blago rumenu boju spolja), a zatim vadite na tanjir. Pržite ih na masti, možete na ulju ako želite, mada je na masti zdravije i ukusnije.
Kada sve propržite, na dno dubokog tiganja gde ste pržili ubacite kilogram očišćenog i secenog na tanke kriške crnog luka. kada se blago proprži da se „ustaklasti“, dodati paradajz ili pelat i vratiti šnicle unutra i začiniti po ukusu.
Krčkati na tihoj vatri narednih sat do dva zavisno od toga koliko će vremena trebati mesu da postane veoma mekano. Služiti sa pirinčem ili pire krompirom.
Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.
Emotivno, rođeni 7. decembra su duboki, intuitivni i odani, ali nisu osobe koje ulaze u veze impulsivno. Potrebno im je vreme da se otvore, jer ne podnose površnost u odnosima. Privlače ih partneri koji imaju integritet, širinu i mentalnu snagu.
Bez obzira koji Božić ili novu godinu slavite, da li verujete još uvek u Deda Mraza ili ne, nema razloga da se svi ne radujete predstojećim praznicima.
Vodolije su nosioci promena, ali sada se traži konkretna primena ideja. Posebno su naglašeni projekti vezani za tehnologiju, društvene promene, digitalne platforme, edukaciju i alternativne oblike rada.
Kako da napravite brze uštipke bez dugog čekanja da testo naraste i ukoliko nemate kvasac (ili se ne snalazite sa njim), ovo su uštici sa praškom za pecivo.
Recept za jednostavan kolač sa kikirikijem i čokoladom koji se peče u rerni, a može se služiti nekoliko dana. Sadrži i jaja i brašno, pored kikirikija, te nije pogodan za osobe sa nekom od ovih alergija.
Praznate dovoljno mesta. Male jelke su sada čak i trend. Izgledaju slatko u na prozorskoj dasci ili u uglu spavaće sobe.ični duh neće izostati ni ako okitite sasvim malu jelku u svom domu. Nema potrebe da se zatrpavate, ako nemate mesta.
Ono što je sjajno je što je najveći posao da se oljušte i izrendaju jabuke, a testo se umuti varjačom za 5 minuta. Ne treba vam ni vaga za merenje, jer se za merenje koristi čaša od kiselog mleka koje iskoristite.
U ljudskoj prirodi je da nam prija i raduje nas ono što stvorimo sami. Deca vole da iznova gledaju svoje radove i znaju da je to nešto što su oni pravili. Sigurno će im ostati kao lepa uspomena.
Ako ste se pitali kako biste mogli da napravite zdrav nadev za testo i možda deci date spanać u verziji koja nije klasična, tu su rolnice sa spanaćem koje je pravila Vesna, podelila ga na forumu Demetra i dozvolila nam da njen recept objavimo i na našem portalu.