Brancin u rerni sa krompirom
Mnogi zaziru od toga da pokušaju da spreme brancin u rerni. Zapravo zaziru uopšte od pripreme ribe kod kuće, misleći da je to nešto komplikovano i nemoguće. Realnost je da sa ribom ima malo šanse da nešto pogrešite, a jedina mana je miris koji će se možda proširiti kućom.
U ovom tekstu:
Sastojci:
- 3-4 brancina od po 300-400 grama po želji
- 4 srednja krompira
- maslinovo ulje
- so
- kašičica bibera
- ruzimarin
- malo peršuna
- par čenova belog luka
Kako se sprema brancin u rerni?
Prvo očistite svež brancin, zatim u činiju pomešajte maslinovo ulje, dosta soli i biber (tako da dobijete gustu smesu), iseckajte oko trećine veze peršuna i dodajte ruzmarina po ukusu. Tu smesu rasporedite unutar brancina, kao i sa obe strane spolja. Možete slobodno još malo posoliti jer riba neće biti sigurno preslana, ali i dodati maslinovog po potrebi. Stavite to na papir za pečenje u pleh.
Oljuštite krompir, isecite ga na tanke listove i poređajte okolo. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta, odnosno dok riba i krompir ne budu gotovi. Nakon što izvadite iz rerne po potrebi dosolite krompir.