Jedan od jednostavnijih recepata jeste za pica kiflice, a ovo je sigurno i najjednostavniji način da pravite kiflice, a ne izgubite previše vremena u uvijanju svake pojedinačno.
Sastojci:
Za testo:
550 g brašna (ovde su korišćeni 200 g tip 500, 200 g spelta i 150 g integralno brašno)
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
150 ml mleka
200 ml vode
1/2 kockice kvasca
40 ml maslinovog ulja
Za fil:
200 g kečapa
Kašičica origana
200 g šunke
200 g sira po želji
Po želji možete menjati fil za ove kiflice ili pak vrste brašna. Ukoliko želite možete staviti samo belo brašno tip 500.
1 jaje za premazivanje
Kako se prave pica kiflice?
U toplu vodu i mleko, dodati šećer i kvasac i sačekati da se malo rastopi i počne da narasta Dodati to prethodno pomešanom brašnu i dodati so i maslinovo ulje. Zamestiti u glatko testo i ostaviti 30 minuta.
Testo podeliti na 2 dela, svaki rastanjiti u pravougaonik oko 5 mm debljine, premazati kečap, origano, šunku i sir i ulolati. Seći ukoso rolat tako da dobijete kifle. Ređati u pleh na papir za pečenje, premazati jajetom, ostaviti da odstoji 10 minuta, a onda peći između 25 i 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Medicinski pobačaj, poznat i kao medikamentozni prekid trudnoće, podrazumeva upotrebu lekova za prekid trudnoće u njenim ranim fazama. Najčešće korišćena kombinacija lekova za ovu svrhu su mifepriston i misoprostol. Ovi lekovi deluju sinergijski kako bi izazvali prekid trudnoće.
Brusketi su odličan izbor kada vam treba da brzinski napravite neko jelo koje biste poslužili uz piće kada imate neočekivane goste ili nemate baš previše vremena za pripremu. Uglavnom možete praviti različite variacije na temu, a snalaziti se sa onim što u tom trenutku imate kod kuće.
Kada se javi krvarenje iz nosa kod dece, a posebno ako se odmah ne zaustavi. Roditelji se nekada uspaniče. Često na potpuno pogrešan način pokušavaju da zaustave krvarenje, kao što su zabacivanje glave ili postavljanje deteta da legne. Krv iz nosa kod deteta u većini slučajeva nije razlog za brigu.
Od momenta kada počnu da rastu pa sve do menopauze, žene se periodično pitaju: „Zašto me bole grudi?“ Bol, pečenje, težina i nadutost dojki su uobičajene pojave, ali je dobro i da sve promene ispratite i po potrebi se posavetujete sa svojim lekarom.
Brusketi su odličan izbor kada vam treba da brzinski napravite neko jelo koje biste poslužili uz piće kada imate neočekivane goste ili nemate baš previše vremena za pripremu. Uglavnom možete praviti različite variacije na temu, a snalaziti se sa onim što u tom trenutku imate kod kuće.
Svi imaju različito mišljenje šta je sataraš, a šta bećarac. Neki kažu da je ovo sataraš, a da se u bećarac dodaje meso. Drugi tvrde da se dodaju jaja, a ima i onih koji dodaju pirinač. Neki spremaju ljutu verziju, neki dodaju više paradajza nego paprike. Ima onih koji ovo jelo kuvaju samo kratko, dok drugi tvrde da je tajna kvaliteta i ukusa upravo u dužem kuvanju.
Grašak je jedno od onih jela koje se obično voli više nego boranija. Mada i za boraniju smo podelili recept kojim su mnogi oduševljeni. Možete ga videti na našem Instagram nalogu.
Prilikom opremanja doma razmišljamo o svakom dinaru, pa se pitamo da li je aparat za tople sendviče nešto što nam uopšte treba? Da li ćemo ga i koliko koristiti?
Ako volite biskvite i da imate neki keks uz kafu, ovi keksići sa limunom će vam se sigurno dopasti. Pored kantučinija, koji su tradicionalan italijanski keks, ovi su veoma popularni u Italiji.