Kako da napravite najukusnije hrskavo spolja, a meko iznutra pohovano belo meso. Ovo je jedan od omiljenih sastojaka ručkova vikendom već decenijama. Iako nije najzdraviji izbor, ne možemo reći da nije jedan od najukusnijih.
za prženje u tiganju 200 g masti ili par kašika ulja za pečenje u rerni
Kako se sprema pohovano belo meso?
Belo meso, odnosno pileći file, isecite na tanje šnicle, ali ih nemojte lupati. Najbolje je da pileći file ne lupate čekićem. Meso posolite (svako parče pojedinačno) i zatim uvaljajte u brašno pomešano sa biberom tako da lepo upije sa svih strana. Zatim prebacite u umućena jaja i prekrijte šniclu sa obe strane i na kraju u prezlu.
Ukoliko želite da meso pržite u tiganju, stavite mast, dobro zagrejte i šnicle ubacujte tek kada je dobro zagrejano, a pecite na 7 od 9 okvirno, da ne bi ni izgorelo previše spolja. Kada sa obe strane porumeni, vadite iz tiganja.
Ako ćete peći u rerni. Stavite papir za pečenje u veliki pleh, naređajte meso, a zatim ga poprskajte uljem sa obe strane. U prethodno zagrejanoj rerni pecite oko 30 minuta na 200 stepeni.
Beta HCG, humani horionski gonadotropin, naziva se i hormon trudnoće. Njega luči tkivo posteljice bebe, a u dijagnostici može da posluži za potvrđivanje postojanja trudnoće i praćenje njenog toka.
* Vaginalni porođaj može povećati šansu da se javi nekontrolisano mokrenje posle porođaja.
* Nekontrolisano mokrenje zapravo nekada počinje i u trudnoći, a čak jedna trećina žena ga doživi u periodu između drugog trimestra trudnoće, pa do 3 meseca posle porođaja.
Često postoji dilema kako na ukusan način spremiti džigericu. Jedan od boljih izbora je restovana džigerica, a vi recept možete prilagoditi svom ukusu.