06.09.2025 07:00

Las kare u rerni sa kačkavaljem

Ukoliko ste se pitali kako napraviti laskare u rerni, a da ne bude previše suv, evo recepta. Na isti način možete napraviti i krmenadle sa koskom ili svinski vrat (ukoliko volite malo masnije meso).

laskare u rerni

Ukoliko ste se pitali kako napraviti las kare u rerni, a da ne bude previše suv, evo recepta. Na isti način možete napraviti i krmenadle sa koskom ili svinski vrat (ukoliko volite malo masnije meso). Napomena: Imajte u vidu da nije idealno da ostaje za drugi dan, jer je meso suvo, kao i svaka krmendla.

Sastojci za las kare u rerni:

  • oko 700 grama laskarea u komadu
  • oko 150 grama kačkavalja
  • 1 kg krompira
  • 1 tikvica
  • 2 šargarepe
  • manja glavica crnog ili crvenog luka
  • kašika masti ili malo maslinovog ulja
  • so
  • biber
  • po želji vlašac ili peršun za dekoraciju
Las kare u rerni

Kako se pravi las kare u rerni?

Meso izrežite na tanje kriške (oko 100 g po šnicli), ali ne do samog kraja. Neka sa donje strane ostane povezano. Na isti način možete spremati i krmenadlu u komadu s tim da sečete do kosti i obratite pažnju da li je oko kostiju dobro pečeno.

Dobro posolite i malo pobiberite meso i stavite ga na sredinu podmazane posude. U činiji pomešajte očišćeno i isečeno povrće i začinite ga biberom, solju i čime još želite (mešavina začina sa karijem, kineskih, ruzmarin…). Zatim povrće sipajte okolo. Dodaje malo masti ili maslinovog ulja preko mesa (baš malo), dodajte 50 ml vode na dno posude i stavite da se peče na 180 stepeni u rerni 30 minuta.

Posle pola sata izvadite iz rerne i promešajte povrće te vratite u rernu na još 20 minuta. Nakon tog vremena stavite kačkavalj između svake šnicle i vratite u rernu na još 10 minuta da se zapeče i odozgo sve. Izvadite, dekorišite po želji i servirajte.

las kare u rerni
Foto: MrsPetkovic
laskare u rerni
Foto: MrsPetkovic