Sastojci za las kare u rerni:
- oko 700 grama laskarea u komadu
- oko 150 grama kačkavalja
- 1 kg krompira
- 1 tikvica
- 2 šargarepe
- manja glavica crnog ili crvenog luka
- kašika masti ili malo maslinovog ulja
- so
- biber
- po želji vlašac ili peršun za dekoraciju

Kako se pravi las kare u rerni?
Meso izrežite na tanje kriške (oko 100 g po šnicli), ali ne do samog kraja. Neka sa donje strane ostane povezano. Na isti način možete spremati i krmenadlu u komadu s tim da sečete do kosti i obratite pažnju da li je oko kostiju dobro pečeno.
Dobro posolite i malo pobiberite meso i stavite ga na sredinu podmazane posude. U činiji pomešajte očišćeno i isečeno povrće i začinite ga biberom, solju i čime još želite (mešavina začina sa karijem, kineskih, ruzmarin…). Zatim povrće sipajte okolo. Dodaje malo masti ili maslinovog ulja preko mesa (baš malo), dodajte 50 ml vode na dno posude i stavite da se peče na 180 stepeni u rerni 30 minuta.
Posle pola sata izvadite iz rerne i promešajte povrće te vratite u rernu na još 20 minuta. Nakon tog vremena stavite kačkavalj između svake šnicle i vratite u rernu na još 10 minuta da se zapeče i odozgo sve. Izvadite, dekorišite po želji i servirajte.

