5 načina za kićenje doma ukrasima za jelku bez korišćenja jelke
Možda nemate mesta za jelku, ali ne možete da odolite ukrasima, a možda i imate višak ukrasa za jelku. Ovo je pet načina za kićenje doma ukrasima za jelku bez korišćenja jelke.
Alternativni načini za kićenje kuće su sve popularniji. Mnogi se više bave ostatkom kuće, nego samom jelkom. Moguće i da živite u malom prostoru i jednostavno nemate mesta za jelku. Predstavljamo vam načine kako da okitite dom u praznično ruho ukrasima za jelku.
1. Okitite kamin, šank ili stepenice
Ako u kući imate šank ili kamin, nemojte preskočiti da ih ukrasite. U ove svrhe možete koristiti i komodu u predsoblju ili stepenice. Možete prebaciti zimzelenu granu celom dužinom ili obmotati oko gelendera, staviti na šank, a na nju kačiti kugle i ukrasne trake. U prostoru su sve popularnije crna, bela i zlatna paleta za glamurozan izgled.
2. Napravite dekoraciju na polužavniku ili pomoćnom stočiću
Mali, naizgled nemarni detalji čine veliku razliku u dekoraciji. Dodajte u činiju, staklenu providnu vazu ili poslužavnik kugle. Korpe sa ukrasima uz drvenog olovnog vojnika, irvasa ili Deda Mraza su odlična kombinacija. Ovo će stočiću u dnevnoj sobi dati posebnu čar.
Kombinujte prirodne materijale i pastelne boje, iskoristite kugle kojima se možda polomio vrh, te ne možete da ih okačite na jelku. Parče grane iz dvorišta ili lokalnog parkića uz dodatak zlatnih kugli će izgledati sasvim posebno.
3. Postavite ukrase na pod
Velike ukrase ili igračke patuljke stavite na pod. Ukrase za jelku može staviti i u korpu na podu. Nekada prazan prostor na podu ne daje utisak ušuškanosti čak i kada imate jelku i gomilu dekoracije na višim delovima doma. Preveliki ukrasi u uglu će izgledati mnogo bolje od praznih ćoškova.
Jedan od načina za kićenje doma ukrasima je definitivno trpezarijski sto sa kuglama. Možete dodati po svaku kuglu u jedan tanjir ili pored pribora za jelo i već će sve delovati svečanije.
Možete iskoristiti da celom sredinom stola postavite zimzelenu traku ili traku od organdina, a onda na nju dodate svećnjak i novogodišnje ukrase. Ovo je opcija kada hranu već servirate u tanjirima. U protivnom će biti nezgodno da spustite posude sa hranom ili da se dodajete preko dekoracije.
Ovo je i mesto koje se najpre primeti ako pravite gozbu, tu ćete provesti najviše vremena i biće svečanije, ako budete imali dekoraciju.
Kada je sto u pitanju, mogućnosti su zaista neograničene. Možete birati svečani stolnjak, podloge ispod tanjira, salvete i druge detalje. Savet je da budete ekonomični, birajte skuplje stvari poput stolnjaka koji možete koristiti i u drugim svečanim prilikama, a sitne i jeftine detalje da daju praznični izgled. Na primer, možete kupiti dugu satensku traku na metar i nju seći i vezivati mašne na escajgu. Saznajte više: Praznična dekoracija stola
5. Napravite venac
Bez obzira da li imate jelku ili ne i kakav je vaš stil, jedan od načina za kićenje doma ukrasima jeste i da ih stavite na venac. Možete kupiti gotov, ali ga i veoma lako napraviti. Dovoljno je da imate pravu ili veštačku zimzelenu granu, neku drugu savitljivu granu ili obično granje i malo žice. Obmotajte ga vunicom ili kanapom, bršljanom ili ukrasnom trakom. Dodajte par kugli i moći ćete više godina da ga koristite kako za vrata, tako i za centralno mesto na stolu, u zavisnosti od prilike.
Savet: Najjednostavniji način da napravite venac od novogodišnjih kugli je da koristite „krofnu“ od kartona kao podlogu. Pravićete je tako što isečete veliki krug (postavite veliku posudu da ga octrtate, pa onda i jedan manji, koji ćete takođe izrezati), središnji deo koji ostaje će biti osnova. Na nju nalepite različite kugle što je gušće moguće, ako tako da prelaze ivicu, kako bi se karton prikrio. Zakačite traku na kojoj će visiti i dobili ste jednostavnu „uradi sam“ dekoraciju.
Rođeni 30.juna poseduju izuzetno izraženu harizmu, toplinu i pronicljivost, ali i neobičnu mešavinu snage i ranjivosti. Njihova ličnost je često oslonjena na unutrašnju mudrost, snažnu intuiciju i duboku emotivnu inteligenciju. Ove osobe su prirodni diplomate - vešto balansiraju emocije i razum, čak i kada drugi oko njih to ne uspevaju.
Tek je počeo ovaj letnji raspust, ali nas zanima kada su školski raspusti 2025/2026. godine. Naredna školska godina zvanično počinje u ponedeljak, 1. septembra 2025. godine, i donosi neke značajne novine koje će obradovati i đake i roditelje.
Oko toga da li redovan seks produžava život ili zdrave osobe imaju češće seks uvek postoje brojne rasprave. To mu dođe kao ono da li je starija kokoška ili jaje. Bilo kako bilo, seksualni odnosi mogu samo da poboljšaju kvalitet vašeg života i, ukoliko je moguće, ne bi trebalo da ih izbegavate i smatrate bespotrebnim.
Blizu 20% svih trudnoća koje su potvrđene završi se spontanim pobačajem, dok do biohemijske trudnoće dolazi u čak oko 50% slučajeva, ali žene tada ni ne znaju još uvek da su ostajale u drugom stanju. Koliki je uticaj kariotipa na ponovljeni pobačaj i kako se utvrđuje da je roditeljski kariotip uzročnik?
Najčešće komplikacije u ranoj trudnoći su vanmaterična trudnoća, molarna trudnoća i spontani pobačaj. Pored toga, mnoge trudnice se suočavaju sa implantacijskim krvarenjem, jutarnjim mučninama i drugim problemima, koji su deo normalnog toka trudnoće.
Došla je sezona mladog luka, a ako biste da ga korstite kao sastojak u salati, satrica je pravi izbor za vas. Recept za ovu salatu je veoma jednostavan, a tokom prolećnih i letnjih meseci može biti divno osveženje i dodatak uz obrok.
Ukoliko se pitate kako se pravi bela čorba kao iz restorana, evo recepta da to postignete uz precizne mere i na jednostavan način. Naravno, kao i za sve, možete praviti varijacije koje se vama dopadaju, ali ovo je osnova s kojom nećete promašiti.
Obično đuveč pravimo sa svinjskim ili junećim mesom, sa piletinom češće pilav, a ovo je recept baš za đuveč sa belim mesom. Vaš je izbor da li ćete koristiti pileće ili ćureće belo meso. Često deca ne vole da jedu ovo jelo, ali probajte da se dogovite da bar pojedu delove povrća koje vole, pirinač i meso. Sigurno će im se dopasti.
Testenine sa sirom i jajima zapečene u rerni su jedno od onih jela koje pripremamo kad nam treba nešto brzinski, a nemamo ideju šta bi bila bolja opcija. Spremali smo ih i ujutru da bi deca nosila u kutijici u školu. Zgodno je jer se prohlade, ali nisu nejestivi ni tako, naprotiv.