fbpx
Budite kreativniObičaji i proslave

Napravite novogodišnji venac za vrata na 2 načina (VIDEO)

Svake godine imamo neke predloge za stvari koje možete sami da pravite, a usput i iskoristite priliku da nešto i reciklirate. Na Pinterest-u ima mnoštvo predloga kako da napravite novogodišnji venac. Mi ćemo vam dati dva predloga.

novogodišnji venčić - uradi sam

Novogodišnji venčič “uradi sam”

Mi smo za oba imali lijanu iz šume koju smo smotali u dva kruga – jedan veći, da bude za ulazna vrata i drugi malo manji da bude za sto. Vi možete koristiti neku veštačku granu jelke, ako imate ili ubrati par grana zimzelenog drveta pa pričvrstiti žicom ili kanapom. Još jedna opcija je par suvih grančica koje možete na sličan ovaj način da upletete. Pored toga smo improvizovali opet onime što smo imali: umesto zimzelenog drveća bršljan i par grana ruzmarina iz dvorišta.

Neophodan vam je za novogodišnji venac i neki kanap i makazice, a ostalo po želji: karton, bela tempera, beli papir, perlice,veštačke jelkice, ukrasi za jelku, šarene trake.

kako da napravite novogodišnji venac

Ukrasi za jelku od kartona i papira

Prvo smo na kartonu temperom nacrtali ukrase, pa ih isekli. Imali smo i beli permanenetni flomaster, ali ili je on lošeg kvaliteta ili je karton previše upijao, tek nije se baš dobro videlo. Obična tempera je mnogo bolje rešenje.

Ukrase isecite i probušite rupicu kroz koju ćete provući kanap da biste mogli da ih zakačite.

uskrasi za jelku od kartona

Možete da pravite i anđele od papira. Mi smo sada pravili samo jedan za ovaj novogodišnji venac. U videu, na kraju teksta će vam možda biti lakše da shvatite kako da savijate papir. Potrebna su vam za jednog anđela 2 mala papira u obliku kvadrata koja ćete saviti u lepezu i spojiti. Negde oko 2/3 neka bude telo, a gornju trećinu savijte sa strane da budu rukavi, kao na slici. Kanapom pričvrstite i provucite neku perlicu da bude glava. Ostavite iznad višak kanapa da možete da okačite.

ukrasi za jelku od papira anđeo
novogodisnji venac

Kako se pravi novogodišnji venac za vrata?

Kada ste smotali osnovni materijal u krug, onda pristupite dekoraciji. Pričvrstite kanapom ono što planirate da koristite kao dekoraciju – ukrase od kartona, papira, postojeće ukrase koje imate. Mi smo kačili i neke male zvončiće za jelku jer nam se dopala ideja da vrata zvone svaki put kada se otvaraju.

novogodišnji venac
novogodišnji venčić za vrata

Drugi način da napravite novogodišnji venac

Za drugi način smo koristili jednu veštačku granu, par grana bršljana, par ruzmarina, par zvezdica i traku za vezivanje poklona. Osnova je takođe lijana, a sve je pričvršćeno kanapom.

Kada savijete osnovu, onda dodajte grane, tako što ćete je pričvrstiti kanapom na nekoliko mesta. Dodajte na kraju i ukrase po želji.

uradi sam novogodisnji vencic

Ovaj nam je zamišljen kao dekoracija za sto, ali bi takođe mogao i da se okači.

novogodišnji venac za vrata uradi sam

Video kako se pravi venac za vrata

U videu možete pogledati sve. Šaljite nam slike vaših dekoracija sa vrata i stola na mejl: info@demetra.rs i rado ćemo ih objaviti. a možete pogledati i još neke predloge:

Ako još uvek niste kupili novogodišnje poklone, evo i par predloga za različite uzraste: 10 ideja za novogodišnji poklon

Reklame

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button