fbpx
Budite kreativniPorodica

Pahulje od papira za prozore

U moru lako dostupnih ukrasa koji više često nisu ni skupi, ipak je lepše kada napravite nešto kao što su pahulje od papira i time imate svoj unikatni ukras. Pravljenje ukrasa je uvek zanimljivo i deci, ali ćete zavisno od uzrasta možda morati vi da asistirate.

U ljudskoj prirodi je da nam prija i raduje nas ono što stvorimo sami. Deca vole da iznova gledaju svoje radove i znaju da je to nešto što su oni pravili. Sigurno će im ostati kao lepa uspomena.

pahulje od papira za prozore

Šta je potrebno za pahulje od papira?

Sve što vam je potrebno da napravite pahulje od papira su upravo papir (najbolje da koristite običan beli fotokopir papir) i makaze. Olovka, ako želite neke komplikovanije oblike, da prvo nacrtate oblik na napiru. A za lepljenje na prozore će vam trebati još i selotejp traka.

pahulje za prozore

Kako se prave pahulje od papira?

Da bi bilo koji oblik sigurno bio simetričan, ako nemate već gotov šablon, potrebno je da savijete papir više puta. Prvo ga preklopite, tako da dobijete kvadrat (ako imate A4 papir), presecite višak, pa nastavite da savijate. Tek na kraju iscrtajte oblike polovina kraka, kakve želite i onda po tome secite.

pahulje za prozore
Pahulje od papira 3 e1639480609152

Mnoštvo ideja za savijanje i sečenje postoji na društvenoj mreži Pinterest.

pahulje od papira

Više ideja za novogodišnju dekoraciju možete naći i na ovom španskom blogu.

Dekoracija od pahulja

Kada završite sečenje, pahulje razvijte i najbolje ostavite jedan dan ili bar par sati u nekoj debljoj knjizi da se lepo isprave. Nakon toga ih pomoću selotejpa možete zalepiti na prozore ili koristiti kao dekoraciju na stolu.

Ako imate tamniju podlogu stola, bele pahulje mogu biti lep dodatak novogodišnjoj dekoraciji stola.

pahulje od papira
Pahulje od papira

Novogodišnji ukrasi od papira

Mimo pahulja od papira, postoji mnoštvo mogućnosti da napravite lepe ukrase. Kućice i jelke od papira za prozore je takođe lako napraviti, a neki sada prave i 3D kućice od papira, čak i sa osvetljenjem unutar njih.

Igrajte se. Probajte. Ovo je najjeftiniji, a veoma elegantan način ukrašavanja prostora za predstojeće praznike.

Pahulje od papira 5

Objavljen: decembar 2021. godine, ažuriran: 15. decembar 2022. godine

Reklame

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button