fbpx
Običaji i proslave

10 ideja za novogodišnji poklon

Približavaju se praznici, a nova ideja za novogodišnji poklon je uvek dobrodošla. Pripremili smo za vas naš izbor nešto drugačijih poklona, koji će ujedno biti i vetar u leđa vlasnicima malih biznisa.

Ukrasi za jelku koji se nasleđuju

Kićenje jelke je poseban ritual. Na svakom koraku su dostupni uobičajeni ukrasi i kugle najrazličitijih boja. Ali, da li ste razmišljali o tome da svoju jelku ove godine obradujete sa nekoliko novih ukrasa, koje ćete rado čuvati i koje će naredne generacije nasleđivati. Takve, vanvremenske ukrase izrađuje Nataša Bojanić, u svom malom studiju keramike u Zemunu.

U ovom ateljeu možete naći ručno slikane ukrase od porcelana, ali i druge zanimljive proizvode od keramike. Nekoga čak možete počastiti i uplatom radionice u Studiju keramike Nataše Bojanić. Nataša drži radionice kako za decu, tako i za odrasle.

Studio keramike Nataša Bojanić
Studio keramike Nataša Bojanić

Podjednako zanimljive, a opet potpuno drugačije staklene kugle za jelku ukrašava Tamara.  Kod nje možete pronaći i rukom slikane tanjire.

“Gospođa Tamara” je njen profil na Instagramu koji je nastao kao razbibriga. Čak mu je ime osmišljeno iz šale, a opet prarasta u Tamarino zanimanje.

Za naš portal, Tamara je rekla:

„Od hobija do posla, potpuno spontano otkrivam da ne mora sve ostati na “uradi sam” projektima. Poigravam se,žvrljam i bojim iz želje da napravim neki drigačiji ukras sebi i deci. Nailazim na lepe reakcije i onda krećem da oslikavam novogodišnje kugle, pa uskršnja jaja, onda zidne tanjire i sigurna sam da se tu igra ne završava.

Otkrivam u tom procesu sebe, uživam u njemu i shvatam da je to zaista nešto što želim da radim ubuduće. Inspiraciju nalazim u šarenolikim slikovnicama koje čitam sa decom, u pričama, šalama, muzici. Za sada je moguće kupiti neki od proizvoda isključivo putem Instagrama, ali polako, porašćemo.“

Gospođa Tamara Staklene novogodišnje kugle
IMG 4066

Još jedan predlog za unikatnu keramiku

Keramika se konačno vratila na velika vrata i veoma cenimo sve unikatne komade koje sada možemo naći. Pored spomenutih umetica Nataše i Tamare, Mirjana je neko ko se izdvojio svojim marljivim radom i besprekornim komadima rustične keramike. Ona je vlasnik malog ateljea.

Marin Atelje je radionica unikatne keramike, koji se nalazi u Bačkom Jarku, nadomak Novog Sada. Svaki komad je rađen ručno, sa puno ljubavi. Pomalo rustična, keramika iz Marinog Ateljea osvaja srca onih koji teže povratku sebi i prirodi i uživanju u malim stvarima. Marinu keramiku možete kupiti preko Instagram profila Marin atelje ili posetiti prodajna mesta „Simplicity Group“ u Novom Sadu.

Marin atelje studio keramike - ideja za novogodišnji poklon
Marin atelje studio keramike

Jedna posebna radosnica za bebu

Ako ste pomislili da ćemo hvaliti samo keramiku, pogrešili ste. Našli smo za vas čak i predlog unikatne radosnice, koju možete darovati bebi. Mnogo je različitih radosnica koje se sada nude, što u popularnim knjižarama, što autorskih na društvenim mrežama. Ipak, nama se čini da se ova izdvaja kao jedna od najlepših, a najbajkovitija sigurno. Njena autorka nam je ovako predstavila:

„Nekada davno, sveže ispečena mama Maša, krenula je u potragu za naj, naj, naj naj knjigom uspomena (čitaj: radosnicom) u čitavom kraljevstvu. Išla je ona tako, išla, zavirivala tamo i ovamo, špartala uzduž i popreko, ali avaj, ni traga ni glasa knjizi. Shvativši da neće pronaći ono što bi joj oku bilo milo snuždena i pomalo razočarana vratila se u svoju jazbinu. Čiča miča…

Aaaa, ne eeee !!! Priča tu počinje… I to ne bilo kakva priča, već jedna posebna PRIČA O MENI!“

Više o radosnici Priča o meni i tome kako možete dobiti personalizovanu naslovnu stranu, a o bajkovitosti dovoljno govore i ove fotografije.

IMG 20201209 124041 043 scaled
Maša Kinđer Priča o meni - ideja za novogodisnji poklon

Obzirom na dane koji nam predstoje, a da predlažemo šta može biti ideja za novogodišnji poklon, Maša ima još jednu novinu u ponudi – drvene jelke, koje možete kupiti pojedinačno ili u setu, a više o njima na Instagram profilu @masha_kindjer.

Ideja za novogodišnji poklon – planer po vašoj meri

Kao što smo se potrudili na nađemo najbolju radosnicu na srpskom jeziku, isto možemo reći i za planer. Lično isproban više puta, jedini je za koji možemo da kažemo da odgovara baš svim potrebama. „Smrcha&Bo“ se bavi proizvodnjom i prodajom planera i dodataka za organizaciju.

Na sajtu smrchaandbo.com možete birati između više od 1000 dezena korica, a u okviru unutrašnjosti planera može se izabrati jedan od više vrsta dnevnog rasporeda i različite opcije za beleške. Ako više volite da vidite i probate uživo, možete posetiti radnju u Čumićevom sokačetu, jedinu tog tipa na Balkanu, gde možete izabrati planer i dodatke iz ponude. Za sebe kažu:

„Planere smo počeli da pravimo za sebe, u trenutku kada nismo mogli da pronađemo odgovarajuće opcije za naše aktivnosti. Naišli su na pozitivne reakcije i odatle se dalje razvijalo. U sadržaj naših planera ugrađujemo znanja iz oblasti organizacije i minimalizam u dizajnu.“ Još mnoštvo ideja za organizaciju planera i njegovu dekoraciju uvek možete pronaći i na stranici @smrcha.and.bo.

Smrcha&Bo planer - ideja za novogodišnji poklon
Smrcha and Bo

Knjiga je uvek dobra ideja za novogodišnji poklon

Ne moramo ni da objašnjavamo zašto knjige nikada neće izaći iz mode. Ovaj put smo odabrali jednog izdavača za decu i jednog za odrasle.

Putujte s Pijem

Knjiga “Putujte sa Pijem” je jedna od prvih domaćih NLP knjiga za mlađu decu. Glavni lik knjige je vuk Pi koji putuje po kontinentima i tamo se susreće sa društvom, odnosno sa životinjama koje žive baš na tom kontinentu, i zajedno prolaze kroz različite igre.

Druga knjiga istog izdavača „Wolfiana“ je „Koja je tvoja supermoć“. Ohrabrujuća priča o pretvaranju mana u vrline, o razumevanju različitosti među decom i davanju ideja koje sve ljudske supermoći možemo da posedujemo od malena.

Najvažnije od svega, kroz knjige se usvaja pravilna komunikacija koja je osnova za svako dalje učenje i međuljudske odnose. Knjigu možete poručiti na sajtu Wolfiana.

Koja je tvoj super moc - ideja za novogodišnji poklon

Dibidus

Dibidus je mala izdavačka kuća iz Beograda, koja se izdvaja i po fantastičnim ilustracijama. Osim toga, izdavači su jedne od najlepših i najneobičnijih trilogija „Saga zimske noći“ koje će vas ogrejati kao toplo ćebe i vruć čaj u hladnim zimskim danima.

Kada smo ih pitali kako bi se predstavili, oni su nam rekli:

„Dibidus…Dibidus knjige….Dibidus stripovi…Dibidus poezija…Dibidus ilustracija.

Tako bismo se predstavili ukratko.

Dibidus je izdavačka kuća iz Beograda koja izdaje na oko lepe a po svojoj suštini značajne knjige. Čitaoci su nas najpre upoznali kroz ilustrovanu biografiju Fride Kalo, autorke Marije Hese, i na našu veliku radost ispostavilo se da nismo jedini koji vole ilustrovane knjige. S obzirom na to da su ilustrovane knjige srodne stripu razvili smo i stripsku ediciju i tek planiramo da se „razmašemo“.

Ako bismo morali da odredimo polazište za sve što izdajemo i radimo to bi definitivno bila umetnost. Umetnost ilustracije, umetnost pripovedanja…a onda i priče o umetnicima kroz naše ilustrovane biografije. Muzika nam je DIBIDUS važna te ne čudi to što smo objavili biografije Dejvida Bouvija i Fredija Merkjurija, naravno obe ilustrovane.

Fredi ilustrovana biografija je naše najnovije izdanje koje je čekalo dve godine da se sretne sa čitaocima, kojima smo zahvalni na svoj ljubavi i strpljenju.

S obzirom na to da nam se bliže novogodišnji praznici a znamo da je knjiga najlepši poklon predložili bismo da dragim ljudima koji vole muziku poklonite ilustrovanu biografiju Fredija Merkjurija…romantičnim dušama predlažemo trilogiju Saga zimske noći koju je najlepše čitati baš u vreme snega i toplih čajeva!

Za ljubitelje stripa stiže božanstven strip o Gustavu Klimtu koji pripremamo u saradnji sa  našim dragim prijateljima iz izdavačke kuće Makondo.“

Ideja za novogodišnji poklon – vaš primerak knjige možete potražiti na stranici @dibiduscomicsbook.

knjiga Fredi Merkjuri Dibidus
Saga zimske noći Dibidus - ideja za novogodišnji poklon

Nekad je prava ideja za novogodišnji poklon edukacija ili prilika za opuštanje

Jednoj trudnici ili mami sa bebom do godinu dana idealan poklon može biti priprema za porođaj, edukacija o dojenju ili kurs masaže za bebu. Ovo su samo neke od mogućnosti koje su dostupne u savetovalištu „Rumina“. Milena u njemu pruža i edukaciju o korišćenju autosedišta, bebonošenju, te druge edukacije i podršku. Više o svim mogućnostima možete pronaći u savetovalištu.

savetovalište Rumina

Ideja za novogodišnji poklon – vaučer u „Ritualu“

Nema žene kojoj prijatan poklon neće biti prilika da odvoji neko vreme da se odmori i uživa u kozmetičkom salonu.

„Ritual face and body“ je kutak u kojem lepotu žene negujemo različitim neinvanzivnim tretmanima. Salon se nalazi na Crvenom krstu i pored tretmana lica i tela u svom sastavu ima i frizerski salon koji je ove godine proslavio deceniju uspešnog rada. Predanost i posvećenost svakom klijentu i lojalnost prirodnoj lepoti svake dame je ono što je motiv svakog zaposlenog u „Ritualu“.

Pored tretmana, u susret praznicima, pripremili su i različite poklon vaučere kojima možete obradovati dragu osobu. Sve detalje možete pogledati na @ritual.faceandbody.

ideja za novogodišnji poklon - vaučer Ritual

Poslednji predlog je najslađa ideja za novogodišnji poklon

Poslednji predlog možda jeste najslađi, ali važno je da napomenemo da je u pitanju i zdrava hrana. Anđeli su brend ovsenih kolača bez šećera. Prave se od ovsenih pahuljica, suvog voća i čokolade, i mada su zdravi, bez šećera i bez belog brašna, njihov ukus ne zaostaje za trdaicionalnim „nezdravim“ slatkišima.

Ono što ih čini posebno atraktivnim kao poklon jeste originalna ambalaža, koja se uvek prilagođava sezonama, pa tako i ovog decembra Anđeli imaju atraktivna novogdšinja pakovanja, inspirisana bajkom o Krcku Oraščiću.

Ambalaža Anđela je održiva, što znači da se ili pakuju u kartonske kutije od recikliranog i razgradivog kartona, ili u vrlo lepe limene kutije koje ostaju i kada se kolačići pojedu, za čuvanje lepih i važnih sitnica, kafe ili šećera. Možete ih poručiti putem interneta na sajtu Anđeli.

Anđeli novogodišnje pakovanje

Ideja za novogodišnji poklon - Anđeli

Reklame

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button