Zatrudnjivanje tokom oralnog seksa?
Da li je uopšte moguće zatrudnjivanje tokom oralnog seksa? Koliko je ova tvrdnja tačna ili, pak, nije?
Na našem podneblju se džem od jabuka retko pravi iako su jabuke najrasprostanjenije voće i sinonim za zdravo voće uopšte. Uz to su jeftinije voće i dostupne su tokom čitave godine. Ovaj džem je veoma jednostavno napraviti i nije vam potrebno ni previše sastojaka, a ni previše vremena.
Osnovna mera:
Važno je imati na umu da se za količinu šećera računa koliko ostane kada se jabuke očiste, jer kod njih ima puno „otpadaka“. Vi možete ovu meru uvećavati koliko puta želite, ali da odnos sastojaka ostane uvek isti.
Dodatni sastojci (na svaki kilogram očišćenih jabuka možete dodati i):
Kada je u pitanju izbor jabuka, najčešće se preporučuju „Greni Smit“ jer su kiselkaste i sočne. Dobro će doći i veoma popularna na ovim prostorima – ajdared, ali vi upotrebite koje imate i želite. Ako spremate sa vrstom zlatni delišes ili sličnom slatkom vrstom, onda smanjite količinu šećera obavezno.
U šerpu sipajte vodu i iscedite limun. Jabuke operite, ljuštite i ubacujte u vodu, sečene na kriške ili kockice, kako vam je zgodnije. Na ovaj način ćete sprečiti da jabuke potamne, već će džem ostati potpuno svetao (ako koristite cimet u prahu, od njega će dobiti tamniju notu). Obavezno odsecite i sve delove koji su počeli da propadaju, da ne bi pokvarili džem. Semenke se podrazumeva da sklonite.
Možete odmah i uključiti ringlu dok ljuštite jabuke, kako bi voda provrila i jabuke počele da se kuvaju. Sve vreme dok dodajete jabuke, mešajte povremeno smesu da jabuke na površini bi potamnele.
Nakon što sve završili čišćenje, dodajte i šećer, te ako želite neki od začina: cimet, đumbir, karanfilić, muskatni oraščić, ali nije obavezno. Imajte na umu da će džem od jabuka, kao što smo već rekli, dobiti malo tamniju boju ako stavite cimet u prahu. Ukoliko želite da ostane svetao nemojte dodavati cimet ili koristite štapiće koji ćete na kraju izvaditi.
Nakon toga imate 2 opcije:
Čiste tegle ugrejte na 100°C u rerni. Birajte one sa metalnim poklopcem. Nakon što ste ih dezinfikovali u rerni, sipajte vruć džem do samog vrha, zatvorite poklopac i okrenite da prenoći i ohladi se okrenut naopačke. Sutradan ga možete staviti u frižider, ostaviti u ostavi i koristiti po želji.
Na isti način možete napraviti i džem od krušaka i jabuka. Sve što je potrebno jeste da deo jabuka zamenite kruškama. Gledajte da jabuka bude bar jedna više u odnosu na kruške.
Ovaj džem je odličan fil za većinu torti i kolača, pa možete probati da ga kombinujete umesto nekih drugih vrsta ili kada vam sveže jabuke nisu dostupne.
Ovaj džem od jabuka možete koristiti na hlebu za doručak, a evo i ostalih ideja: Ideje za doručak: 50 ideja za doručak. Više recepata možete pročitati na @demetra.portal kao i u kategoriji Porodična trpeza na portalu.
Objavljen: 13. maja 2023. godine, ažuriran: 27. januara 2025. godine