Džem od dunja: Jednostavniji i ukusniji nego što mislite
Džem od dunja se ne pravi toliko često, a zapravo je preukusan i ne priprema se komplikovano. Za prvi put možete probati sa manjom merom od jednog do dva kilograma, te videti kako će vam ispasti i da li ste zadovoljni.
Sastojci:
3-4 kilograma svežih, oljuštenih i iseckanih dunja
3 decilitra vode
1 kilogram šećera
sok od 1 do 2 limuna
Kako se pravi džem od dunja?
Oprati, oljuštiti i iseckati na kockice dunje. One su tvrde pa ovo može biti izazov. Zbog toga u šerpu treba dodati i oko 3 decilitra vode i 1 kilogram šećera. Ako vam se učini da je malo, dodajte još jedan decilitar.
Uključite na jače da provri, a zatim stavite na srednju temperaturu i kuvajte uz gotovo stalno mešanje maksimum do jedan sat. Dok se džem od dunja kuva, operite tegle, a zatim ih stavite u rernu na 100 stepeni, kako bi se sterilisale. Kada je gotov, dodajte limunov sok i dobro promešajte. Vruć džem sipajte u tegle do samog vrha. Nakon toga stavite metalne poklopce i okrenite naopako. Na ovaj način će se poklopci utisnuti i napraviće se vakuum. Možete ih odložiti tako okrenute ili staviti normalno, ne bi trebalo da više može da uđe vazduh, a samim tim ni da se pokvari džem.
Rođeni 13.jula su osobe izuzetne unutrašnje snage, strpljenja i izdržljivosti. Kao pripadnici znaka Raka, u sebi nose bogat emotivni svet, ali broj 13, koji se u numerologiji svodi na 4 (1 + 3), donosi im disciplinu, racionalnost i čvrstu strukturu.
Poslepodnevno testiranje će pre dovesti do toga da test bude lažno negativan, nego ukoliko ga uradite odmah čim se probudite. Posle podne je najbolje da sačekate najmanje tri sata od poslednjeg mokrenja da bi uradili test.
Dvopek je hrskava, dvostruko pečena vrsta hleba koja se često preporučuje u ishrani osoba koje imaju problema sa varenjem ili se oporavljaju od stomačnih tegoba. Međutim, da li je zdravo jesti dvopek? Da li je dvopek zaista zdrav izbor u svakodnevnoj ishrani? Evo šta kažu stručnjaci i istraživanja.
Kako da jednostavno spremite preukusan ručak ili prilog uz ručak: šargarepa i krompir iz rerne sa malo slanine (ali ne morate koristiti ako postite ili ste vegetarijanci).
Vrata kupatila po feng šuiju imaju posebno značenje. Kako bi se negativna energija kontrolisala i kako bi dom zadržao balans, vrata kupatila igraju ključnu ulogu. Evo nekoliko feng šui preporuka za ono što možete staviti na vrata kupatila radi bolje energije u vašem domu.