fbpx
Savetnica za dojenje

Da li kvalitet majčine ishrane utiče na kvalitet mleka?

Uticaj kvaliteta hrane na kvalitet majčinog mleka

Dobar dan, pozdrav za vas! IMAM NEDOUMICU VEĆ DUŽE VREME, PA BIH ŽELELA DA POMOGNETE UKOLIKO MOŽETE SAVETOM, TAČNIJE DA MI RAZJASNITE NEŠTO. Imam bebu od 5 i po meseci koja je dojena isključivo. Htela bih da znam da li je ona na gubitku ukoliko moj obrok nije potpuno zdrav, tj. ako nekada nešto pojedem na brzinu, zbog tempa života. Imam i veću devojčicu od dve godine oko koje ja brinem. Ne stignem da mi baš 5 obroka u danu budu sveže pripremljeni. Da li se to i na bebu odrazi ili samo na mene? Pošto mi se čini da sam umorna stalno. Ne kazem ja da se nezdravo hranim, ali opet možda je to nedovoljno. Imam 50 kg. Beba je duplirala masu sa kojom je rođena sa 5 meseci.

Odgovor savetnice za dojenje: Da li kvalitet majčine ishrane utiče na kvalitet mleka?

Poštovana, nemojte da brinete. Vaše telo je čudesno, ono čini prilagođava sastav mleka tačno spram potreba Vaše bebe, čineći ga najboljim sastavom. Iako često možemo kroz propaganda videti forsiranje slike da je bolje da majka ne doji ako se ne hrani potpuno zdravo, nije tako. Mleko koje stvarate je najbolje za vaše dete.

O zdravijoj i redovnijoj ishrani bi trebalo da povedete računa isključivo zbog Vas, Vašeg zdravlja. Baš zbog tempa koji živite uz dvoje sitne dece.

Takođe, ukoliko to još niste uradili, nije na odmet da proverite krvnu sliku, gvožđe i hormone štitaste žlezde.

Srdačno,

Milena Kostić, savetnica za dojenje

“Udruženje Roditelj”

Vaša pitanja možete poslati na dojenje@demetra.rs

Odgovore na sva pitanja možete pročitati OVDE

Sve o dojenju – KLIK

Reklame

Related Articles

Back to top button