fbpx
PorodicaUređenje doma

10 načina da kuhinja izgleda skuplje, a da potrošite malo novca

Kako možete da učinite da kuhinja izgleda skuplje bez ulaganja previše novca i bez obzira na kvadraturu. Slavni dizajneri daju par saveta o tome šta ima veliki uticaj na izgled i kako će kuhinja izgledati upečatljivija.

Ukoliko imate utisak da vaša kuhinja ne izgleda baš atraktivno, možda možete da je pretvorite u otmeniju, ali i da zadrži funkcionalnost.

Kako da kuhinja izgleda skuplje i luksuznije?

1. Očistite kuhinju

Najjeftiniji način da kuhinja izgleda skuplje jeste je da očistite i nered svedete na minimum. Potrudite se da sve očistite i operete, a zatim posložite i odložite sve što je moguće učiniti. Sve što je moguće, odložite u fioke i ormariće. Dobro oribajte i detalje poput slavine, dugmića, slivnika i frontova kuhinje i rerne.

kuhinja 2

2. Dodajte biljke i sortirajte detalje u kuhinji

Dodajte saksiju sa zelenilom i prostor će odmah odisati lepotom, a samim tim delovaće i bogatije. Odaberite lepo lišće i ozelenite svoj prostor.

Ako imate neku policu ili prazan prostor pored sudopere, složite lepo deterdžent za sudove, sapun i krpe, tako da sve bude organizovano. Za deterdžent za sudove možete da korisitite i neku bočicu koja je dozer za sapun.

Složite kuvare i sveske sa receptima na jedno mesto, a pribor za kuhinju možete staviti u neku posudu ili mesto na zidu predviđeno za kačenje.

Sve što ne koristite često i ne mora da bude na dohvat ruke odložite, da ne morate da otežavate sebi dodatnim brisanjem prašine. Na onom što svaki čas koristite neće stići da pada prašina, a ne treba ni da trošite previše vremena da ga dohvatite.

3.      Zamenite ručke na kuhinjskim elementima

Kuhinjske ručke mogu drastično da promene izgled kuhinje. Nekada promena samo ručki na ormarićima i, na primer, zamena slavine na sudoperi, može da učini da vaša kuhinja izgleda potpuno drugačije.

Ako poželite da zamenite kuhinjske ručke, nema potrebe da idete u radnje koje prodaju baš ručke zatim u prodavnice pločastog materijala. Umesto toga, pogledajte ponudu koju nude možda neki bredovi koji vam inače nisu dostupni Zara Home, Ikea ili Aliexpress.

Na Aliekspresu postoji sijaset ručki, a jedino na šta treba da obratite pažnju jeste da se dimenzije rupa na koje su trenutne montirane poklapaju sa onima koje planirate da poručite. OVDE možete da pogledate izbor, a ovo su neki od naših predloga. Cene su šarolike, ali mnoštvo njih košta 1 evro, pa i manje i to uz besplatnu dostavu. (Napomena: Neke ručke su besplatna dostava, ako se poručuju samo na komad ili dva, pa je najbolje da ih onda tako poručujete, nego da bespotrebno plaćate dodatno dostavu).

KAK Black Kitchen Handle Fashion Aluminium Alloy Cupboard Door Pulls Wardrobe Cabinet Handle Long Furniture
KAK Copper Gold Cabinet Handles Drawer Knobs Black Kitchen Handles Cupboard Door Pulls Half Moon
Antique Bronze Ceramic Cabinet Handles Zinc Alloy Drawer Knobs Pulls Wardrobe Door Handle European Furniture
4.      Unesite prirodu u kuhinju

Prirodni materijali uvek daju osećaj luksuza i kuhinja izgleda skuplje. Kamen i mermer posebno skupo deluju, no to ne znači da vam je potrebna nova mermerna radna ploča i puno novca. Možete nabaviti neke podmetače, činije ili drugi predmet od kamena, granita ili mermera koji će dati notu luksuza vašoj kuhinji.

kuhinja 4
5.      Kako da kuhinja izgleda skuplje: Ne preterujte sa detaljima

Važno je da uspostavite balans. Ni previše detalja, makar oni bili kvalitetni, skupi i moderni neće lepo izgledati. Držite se jednostavnosti. Kuhinja će uz par sudova već izgledati zatrpana ma koliko da je velika, a vi ne želite da budete njen rob. Posebno ako imate decu kojom se treba baviti, nećete svaki čas trčati da održavanje kuhinje pod konac bude prioritet.

6.      Odgovarajuća svetla u kuhinji

Osvetljenje je najvažnije za svaku prostoriju, a često je potcenjeno. Potrudite se da svaki deo kuhinje bude dovoljno osvetljen kako bi dobro mogli da vidite šta spremate i da vam boravak bude prijatan u svako doba dana.

Pokušajte da organizujete svetlo u kuhinji tamo da imate i odvojeno na plafonu, ali i neko koje će osvetljavati radne površine da možete dobro da vidite šta kuvate i pripremate.

kako da kuhinja izgleda skuplje

7. Razmišljajte o završnim detaljima

U kuhinji je uvek i pre svega važna funkcionalnost. Nema svrhe da bude lepa, ako vam nije praktična za korišćenje. Nemojte birati ni detalje i elemente koje je veoma teško održavati. Ako treba da uložite novac u nešto, neka to pre budu kvalitetne šerpe, a detalje birajte jeftinije. Prilagodite stvari tako da budu lakše za održavanje, da lako sve deluje uredno, a biljke će prostor činiti živim i pozitivinim.

Važnije od toga da kuhinja izgleda skuplje i luksuzno jeste da ona vama prija i da se osećate dobro. Gledajte da je tome prilagodite. Posebno ako kupujete tek i opremate. Prvo stanite i razmislite koji je to tip kuhinje koji se vama dopada.

Pročitajte: Uređenje trpezarije: 6 trikova da trpezarija izgleda skuplje za malo novca

Tekst “10 načina da kuhinja izgleda skuplje, a da potrošite malo novca” objavljen: 10. mart 2023. godine, ažuriran: 7. februar 2024. godine

Reklame

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button