Belo meso u kornfleksu iz rerne
Najjednostavniji način da pripremite piletinu, a da liči na onu iz KFC-a jeste da je spremite u...
Jedno od omiljenih jela je sarma, ali uvek postoji dilema kako je napraviti da se svima dopadne. Postoje razlike u pripremi. U delu Bosne se servira sa sokom od paradajza koji se preliva, u delu Srbije se često jede uz pire krompir. Neki je jedu zapečenu, a u Šumadiji se često pravi zaprška za sarmu. U Bosni, a i nekim delovima Srbije sarma se sprema sa svežim mesom. Ukus se razlikuje, kada se tako meso kuva. Tradicionalno se u Srbiji meso prži sa lukom pre savijanja sarme. Sve zavisi od toga šta vi volite?
Foto: MrsPetkovic
Istopiti kašiku masti ili malo ulja u većoj plitkoj šerpi ili tiganju. Dodati 100 g sitno seckane slanine i pustiti da se malo prži. Zatim dodati sitno seckani crni luk, a kada dobije staklastu teksturu, dodati i mleveno meso. Propržiti i kada je skoro gotovo, izrendati šargarepu i krompir. Ovo se dodaje da bi ukus bio blaži, ali ako ne volite, ne morate. Zatim dodajte začine, sitno seckan beli luk i na kraju šoljicu pirinča. Vodite računa da je kupus slan, pa nemojte previše soliti. Vegeta i drugi veštački začini nisu neophodni.
Odvojite listove od glavice i po potrebi ih malo isperite vodom (samo u slučaju da je kupus prekiseo). Nemojte previše kako ne bi izgubio hranljive sastojke. Veće listove možete seći na pola.
Šerpu premažite dno i stranice kašikom masti, na dno možete staviti koji list kupusa da se osigurate u slučaju zagorevanja. List stavite na dlan, zatim dodajte kašiku fila, preklopite ivice sa strane, a zatim urolajte i čvrstu sarmu stavite na dno šerpe. Ređajte ih po ivicama u krug, a na kraju popunite i sredinu. Kada popunite jedan red, možete dodati koji list lovora, malo suvog mesa, a zatim nastavite da ređate dalje dok sve ne popunite.
Kuvanje sarme je od velikog značaja za ukus. Važno je da ne kuvate kratko, a male su šanse da je možete prekuvati. Mnogi čak tvrde da je sarma najukusnija što se više greje. Kuvanje na tihoj vatri traje najmanje 2 sata, a obično se kuva oko 3 sata.
Gotovu sarmu možete nakon hlađenja staviti i u zamrzivač i odleđivati po potrebi.
Foto: MrsPetkovic
Foto: MrsPetkovic
Najjednostavniji način da pripremite piletinu, a da liči na onu iz KFC-a jeste da je spremite u...
Smeđi iscedak pre menstruacije ili posle ponekad može biti alarm da nešto preduzmete, ali obično je normalna stvar i ne treba odmah paničiti.
Menstruacija posle abortusa, ne računajući krvarenje koje usledi posle abortusa, dolazi posle izvesnog vremena.
Spremili smo vam 50 ideja za doručak. Neki recepti su jednostavni, neki malo komplikovaniji, ali sigurno ćete naći nešto zanimljivo i po vašem ukusu.
Ovde možete naći više od 50 ideja za večeru različitog tipa. Spisak se iznova dopunjava, a vi ga možete sačuvati i vraćati se kada god vam ponestane ideja.
Ne propustite najnovije vesti, ekskluzivne ponude i korisne informacije. Prijavite se na naš newsletter.
Kalendar trudnoće od 1. do 42. nedelje trudnoće i kalendar za svaki mesec trudnoće (1. do 9. meseca trudnoće)
Najjednostavniji način da pripremite piletinu, a da liči na onu iz KFC-a jeste da je spremite u...
Spremili smo vam 50 ideja za doručak. Neki recepti su jednostavni, neki malo komplikovaniji, ali sigurno ćete naći nešto zanimljivo i po vašem ukusu.
Ovde možete naći više od 50 ideja za večeru različitog tipa. Spisak se iznova dopunjava, a vi ga možete sačuvati i vraćati se kada god vam ponestane ideja.
Ovo je jedan jednostavan kolač sa rogačem i čokoladom za koji vam ne treba veliko kulinarsko umeće. Gotovo svako će ga napraviti veoma lako i, ako ne računamo vreme pečenja, neće vam trebati više od 5 do 10 minuta za sve ostalo.
Ne mora da znači da će dete biti ljubomorno na bebu, sve zavisi od toga kakvo je dete, koliko ste ga pripremili, kog je uzrasta i da li je imalo prilike da vidi tako malu bebu u okruženju.
Čak 200 ideja za ručak uključujući čorbe, priloge, vegetarijanska jela, jela sa mesom, iz rerne, brzi recepti i drugo. Na ovom spisku su i linkovi do recepata za neka jela, a sigurni smo da ćete naći nešto što i vama odgovara.