Svinjske šnicle u pavlaci iz rerne
Ukoliko vam je ponestalo ideja za pripremu klasičnih svinjskih šniclu, tu su šnicle u pavlaci kao malo drugačija opcija. Pored toga što su ukusne, prednost je i što, kada spremate jelo u rerni, ne morate stajati pored šporeta. Još jedan recept se priprema na sličan način, a to su Svinjske šnicle sa lukom.
Sastojci:
- 700 grama šnicli od svinjskog buta
- 1 praziluk ili veća glavica crnog luka
- 1/2 šoljice soka od paradajza ili pelata
- 300 ml pavlake za kuvanje
- kašika masti ili oko 50ml ulja
- kašika brašna ili mlevenog lanenog semena
- so i biber
Kako se prave šnicle u pavlaci iz rerne?
U zagrejanu rernu na 180 stepeni stavite u vatrostalnoj posudi ili plehu podmazanom mašću ili uljem svinjske šnicle koje ste samo posolili i pobiberili. Dodajte im i pelat (ili sok od paradajza) i 1/3 šoljice vode i ostavite ih oko pola sata u rerni. Nakon tog vremena, dodajte crni luk sečen na tanke kriškice ili praziluk, te pavlaku za kuvanje i 1/3 šoljice vode u kojoj ste razmutili brašno ili mleveno laneno seme. Sve polako sjedinite i vratite u rernu na još pola sata.
Proverite da li je meso gotovo i ako je lepo zapečeno malo odozgo servirajte uz prilog od povrća ili salatu.