Svinjske šnicle sa lukom
Svinjske šnicle sa lukom u rerni su za one koji vole natur šnicle sa junetinom ili ste probali svinjske šnicle u sosu od šampinjona. Relativno se lako priprema, jer se dobar deo vremena priprema u pećnici, pa i početnici u kuvanju neće imati dilemu da li je dobro pečen ili bojazan da meso ne ostane žilavo. Kada ga izvadite iz rerne, biće divno sočno i ukusno.
Šta vam treba za svinjske šnicle sa lukom?
- 1 kg svinjske šnicle
- 1 kg crnog luka
- 1 konzerva pelata ili 2 oljuštena paradajza
- 2 kašike svinjske masti
- so, biber i aleva paprika po ukusu
Kako se prave svinjske šnicle sa lukom?
Svinjske šnicle mogu da ostanu i malo deblje, ne morate ih lupati da budu tanke, samo ih isecite na veličinu parčeta koju želite. Prvo ih propržite da se uhvate spolja (da pobele i dobiju blago rumenu boju spolja), a zatim vadite na tanjir. Pržite ih na masti, možete na ulju ako želite, mada je na masti zdravije i ukusnije.
Kada sve propržite, na dno dubokog tiganja gde ste pržili ubacite kilogram očišćenog i secenog na tanke kriške crnog luka. kada se blago proprži da se “ustaklasti”, dodati paradajz ili pelat i vratiti šnicle unutra i začiniti po ukusu.
Krčkati na tihoj vatri narednih sat do dva zavisno od toga koliko će vremena trebati mesu da postane veoma mekano. Služiti sa pirinčem ili pire krompirom.
Ovu i još mnoštvo drugih ideja za ručak možete naći na spisku: 100 ideja za ručak: Šta spremati za ručak?
Više recepata na Instagram profilu: @demetra.portal