Svinjske šnicle sa krompirom u rerni
Jedno od najjednostavnijih jela koje možete da napravite, a svi ga vole jesu svinjske šnicle sa krompirom u rerni. Važno je da ih napravite tako da šnicle ne budu suve, što je čest slučaj kada je svinjski but u pitanju.
Sastojci za svinjske šnicle u rerni:
- 500 grama svinjskih šnicli
- 800 grama krompira
- 50 grama svinjske masti
- mala šoljica vode
- so i biber po ukusu
Za dodatnu aromu i ukus, nakon vađenja iz rerne, ovde je iseckana polovina veze svežeg sremuša. Inače možete koristiti ruzmarin (obično to i koristim), seckani mladi luk ili beli luk. Nema potrebe za korišćenjem mešavine začina, posebno ako nemate zdravu opciju.
Kako se prave svinjske šnicle sa krompirom u rerni?
Šnicle po želji možete iseći na manje komade. Ukoliko ima masnijih delova, slobodno ih ostavite jer će se istopiti. Operite, oljuštite i isecite krompir na željenu veličinu kriške. Sve pospite biberom i solju i dobro izmešajte. Preko rasporedite i po malo masti, da se lagano topi. Ubacite u zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni oko pola sata. Nakon toga izvadite iz rerne, dodajte vodu, sve dobro izmešajte i vratite na još pola sata.
Još predloga možete naći u tekstu: 100 ideja za ručak: Šta spremati za ručak? i na našem Instagram profilu @demetra.portal