fbpx
PorodicaPorodična trpeza

Svinjske šnicle sa krompirom u rerni

Jedno od najjednostavnijih jela koje možete da napravite, a svi ga vole jesu svinjske šnicle sa krompirom u rerni. Važno je da ih napravite tako da šnicle ne budu suve, što je čest slučaj kada je svinjski but u pitanju.

Sastojci za svinjske šnicle u rerni:

  • 500 grama svinjskih šnicli
  • 800 grama krompira
  • 50 grama svinjske masti
  • mala šoljica vode
  • so i biber po ukusu

Za dodatnu aromu i ukus, nakon vađenja iz rerne, ovde je iseckana polovina veze svežeg sremuša. Inače možete koristiti ruzmarin (obično to i koristim), seckani mladi luk ili beli luk. Nema potrebe za korišćenjem mešavine začina, posebno ako nemate zdravu opciju.

svinjske snicle sa krompirom 3

Kako se prave svinjske šnicle sa krompirom u rerni?

Šnicle po želji možete iseći na manje komade. Ukoliko ima masnijih delova, slobodno ih ostavite jer će se istopiti. Operite, oljuštite i isecite krompir na željenu veličinu kriške. Sve pospite biberom i solju i dobro izmešajte. Preko rasporedite i po malo masti, da se lagano topi. Ubacite u zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni oko pola sata. Nakon toga izvadite iz rerne, dodajte vodu, sve dobro izmešajte i vratite na još pola sata.

Svinske snicle sa krompirom i tzatziki salata
Svinske šnicle sa krompirom i tzatziki salata

Još predloga možete naći u tekstu: 100 ideja za ručak: Šta spremati za ručak? i na našem Instagram profilu @demetra.portal

svinjske snicle sa krompirom u rerni

Reklame

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button