02.07.2025 17:00

Piletina u panko prezli

Pileće kokice ili piletina u panko prezli prave se veoma jednostavno.

Piletina u panko prezli

Pileće kokice ili piletina u panko prezli prave se veoma jednostavno.

Sastojci – piletina u panko prezli:

Pileće kokice
  • 500 g pilećeg filea
  • 4 kašike jogurta
  • kašika začina za piletinu ili so i biber
  • 1 jaje
  • 2 pune kašike brašna
  • 100 grama prezle

 

Kako se pravi piletina u panko prezli?

Pileći file isecite na kockice, pospite začinom za piletinu ili pospite so i biber, možete i alevu papriku po ukusu. Nakon toga uvaljajte u jogurt i ostavite par sati u frižideru, ako imate vremena.

Kada piletinu izvadite iz frižidera, uvaljajte je u brašno, a zatim u jaje, pa u prezlu. Možete pržiti u dubokom ulju dok ne porumeni ili u zagrejanoj rerni na papiru za pečenje oko 15 minuta na 200 stepeni.

Pečenje u rerni je zdravija opcija jer neće biti masno. Potrebno je samo da popskate uljem, još bolje ako imate ulje u spreju.

 

pohovana piletina
pohovana piletina u prezli

Ovu i još mnoštvo drugih ideja za ručak možete naći na spisku: 200 ideja za ručak: Šta spremati za ručak?

Objavljen: 28. oktobra 2023. godine, ažuriran: 2. jul 2025. godine

Pročitajte: 

Više recepata na Instagram profilu: @demetra.portal