Jedan od najpopularnijih koktela je Mohito, a da li znate da postoje i Mohito kolačići koji su preukusni i veoma lako se pripremaju, ako imate prave sastojke.
Sastojci:
Sastojci za testo:
1/2 šolje omekšalog, ali hladnog putera
1/3 šolje šećera
1 kašika sveže nane, samlevene ili veoma sitno seckane
1 vanilin šećer
1 veće jaje
1 šolja brašna tip 500 i još malo za posipanje
1 prašak za pecivo
Glazura:
1 šolja šećera u prahu
2 kašike ekstrakta ruma
sok od pola limete
Za dekoraciju možete koristiti rendanu koru limete.
Kako se prave mohito kolačići?
U posudi umutite puter mikserom dok ne postane penast (oko 2 do 3 minuta). Dodajte šećer i mutite da sve lepo sjedinite. Onda dodajte i mlevenu nanu, vanilin šećer, jaje. Umutite, a zatim dodajte brašno i prašak za pecivo i sve pomešajte mikserom ili varjačom. Ostavite u frižideru oko 30 do 45 minuta, a nakon tog vremena izvadite na radnu površinu.
Rernu zagrejte na 180 stepeni i spremite 2 pleha prekrivena papirom za pečenje.
Testo razvijte na oko 5 mm debljine i vadite okrugle kolačiće prečnika oko 5 cm. Stavljajte ih u pleh na odaljenosti 2-4 cm, a preostalo testo, opet zamesite, razvucite, pa povadite ostatak dok sve ne potrošite. Pecite ih oko 10 minuta dok na ivicama ne budu svetlo smeđi, a odozgo bledi.
Mohito kolačići nakon vađenja iz rerne treba da se potpuno ohlade pre ukrašavanja.
Mohito kolačići – glazura i dekoracija
Dok se keksići hlade, prosejte šećer u srednju činiju, dodajte rum, sok od limete i sve pomešajte da se sjedini. Odvojite i još malo rendane korice limete za dekoraciju. Kada se ohlade, umočite svaki kolač tako da glazura bude odozgo i otresite ostatak, pa pospite malo rendane korice.
Glazuri će trebati oko 15 minuta da se osuši. U hermetički zatvorenoj posudi kolačići će ostati sveži oko 3 dana, dok ih u frižideru možete čuvati više dana.
Ljudi rođeni 3.jula nalaze se u srcu znaka Raka, ali sa snažnim uplivom broja 3, kojim vlada Jupiter - planeta mudrosti, ekspanzije i izražavanja. Ova kombinacija čini ih emotivnim idealistima, koji često kombinuju duboku osećajnost Raka sa optimizmom, duhovitošću i prirodnom harizmom.
Da li je dovoljan i adekvatan lek laneno seme za bešiku? Ono može biti korisno za zdravlje bešike, ali ne direktno kao lek za probleme s bešikom. Njegova upotreba je najčešće povezana sa opštim poboljšanjem varenja, smanjenjem upala i podrškom zdravlju urinarnog sistema.
Sigurno ste mnogo puta čuli, ali možda niste sigurni šta je feng šui i čemu služi?
Feng šui je drevna kineska veština uređenja prostora koja ima za cilj usklađivanje energije (či) kako bi se poboljšao kvalitet života.
Kod mnogih muškaraca javlja se jutarnja erekcija. Ona se može javiti usled seksualne stimulacije, ali i zbog drugih prirodnih procesa u telu. Koji se uzroci? Zašto se muškarci bude sa erekcijom?
Sigurno ste mnogo puta čuli, ali možda niste sigurni šta je feng šui i čemu služi?
Feng šui je drevna kineska veština uređenja prostora koja ima za cilj usklađivanje energije (či) kako bi se poboljšao kvalitet života.
Pričali smo o enterijerima u prošlim godinama i koliko se razlikuju u odnosu na prethodne godine, a šta nam donosi enterijer u 2025. godini i kako će izgledati dnevna soba u trendu ove godine. Čemu će se težiti? Da li postoji neki detalj koji možete da promenite i učinite je atraktivnijom? Šta ako ove godine tek opremate svoj prostor?
Došla je sezona mladog luka, a ako biste da ga korstite kao sastojak u salati, satrica je pravi izbor za vas. Recept za ovu salatu je veoma jednostavan, a tokom prolećnih i letnjih meseci može biti divno osveženje i dodatak uz obrok.
Ukoliko se pitate kako se pravi bela čorba kao iz restorana, evo recepta da to postignete uz precizne mere i na jednostavan način. Naravno, kao i za sve, možete praviti varijacije koje se vama dopadaju, ali ovo je osnova s kojom nećete promašiti.
Obično đuveč pravimo sa svinjskim ili junećim mesom, sa piletinom češće pilav, a ovo je recept baš za đuveč sa belim mesom. Vaš je izbor da li ćete koristiti pileće ili ćureće belo meso. Često deca ne vole da jedu ovo jelo, ali probajte da se dogovite da bar pojedu delove povrća koje vole, pirinač i meso. Sigurno će im se dopasti.