Svi vole pileća krilca, a evo i kako se spremaju krilca na jednostavan način za koji vam ne treba velika kulinarska veština i znanje.
Sastojci:
- 1 kg pilećih krilaca
- kašika soli
- opciono mešavina začina za piletinu (ako je slana smanjiti ili izbaciti so)
Kako se spremaju pileća krilca na jednostavan način
Ako ste očekivali dug spisak sastojaka, prevarili ste se, najsočnija krilca su zapravo bez dodatnih začina i masnoće. Sve što je potrebno jeste da zagrejete rernu, stavite papir za pečenje u pleh (može i bez, ne treba podmazivati posudu za pečenje), dobro posolite ili začinite krilca i naređajte ih.
Pecite na jednu stranu oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni, a onda još toliko na drugoj strani. Sva masnoća će se istopiti, a meso ostati meko i lako se odvajati od kosti na ovoj temperaturi.
Možete ih servirati uz različite sosove, salatu ili krompir. Na ovim fotografijama servirana su uz ljuti bećarac i odlično su se uklopila.
Ovu i još mnoštvo drugih ideja za ručak možete naći na spisku: 100 ideja za ručak: Šta spremati za ručak?
Više recepata na Instagram profilu: @demetra.portal
Objavljen: 9. mart 2024. godine, ažuriran: 15. oktobar 2024. godine