Ako želite da napravite zdrave grickalice koje će biti prilog uz predjelo ili da imate uz sos kada gosti dođu, onda su kukuruzni naćosi pravi izbor za vas. Neki iz zovu i krekeri, možete ih čak seći i kao pločice. Kako god vama više odgovara.
Šta je potrebno da za kukuruzne krekere – naćose?
130 g brašna za palentu
50 g oljuštenog sirovog suncokreta
30 g lanenog semena
30 g susama
50 ml maslinovog ulja
250 ml ključale vode
morska so za posipanje
Kako se prave domaći kukuruzni naćosi?
Zagrejte rernu na 150 stepeni, kad počnete da pripremate naćose. U jednoj posudi sjedinite sve suve sastojke, zatim im dodajte ulje, pa ključalu vodu. Pomešajte da dobijete palentu. Na list papira stavite smesu i još jedan list papira za pečenje preko, kako bi mogli da lepo rastanjite smesu a da se ne lepi. Prstima ili oklagijom rastanjite najviše što možete celu smesu. Postoji i opcija da razvlačite smesu silikonskom varjačom bez papira preko. Probajte kako je vama najlakše.
Skinite gornji sloj papira, posolite, isecite pre nego ubacite u rernu i pecite 30 minuta na 150 stepeni. Smesa je dovoljna za skoro 2 pleha od rerne. Ako više volite da kukuruzni naćosi imaju rustični oblik, možete i da ih ostavite u komadu, a onda lomite u nepravilne oblike nakon pečenja.
Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.
Rođeni na ovaj datum u ljubavi traže osobu koja će razumeti njihovu složenost i emotivnu dubinu. Ne zadovoljavaju se površnim odnosima, njima je potrebna duhovna i intelektualna povezanost.
Razumevanje rizika i prevencija srčanih bolesti tokom menopauze može značajno doprineti očuvanju kardiovaskularnog zdravlja tokom ovog životnog perioda.
Često se dešava da lekari ne mogu naći uzrok pobačaja. Kod samo polovine parova uzrok bude otkriven, a ako vi niste taj slučaj, ne preostaje vam ništa drugo osim da budete hrabri i nastavite dalje jer istraživanja pokazuju da 70% parova kod kojih ne uspe da se utvrdi uzrok na kraju ipak ostvari normalnu trudnoću.
Akne se najčešće pojavljuju u pubertetu i kod žena u PMS-u ili u toku menstruacije. Razlog tome su hormoni, koji imaju jednu od ključnih uloga kada su bubuljice u pitanju.
Kvalitet bureka u mnogome zavisi od kvaliteta sira, moj idealan izbor je neki sitan sremački, delimično masan. Ako je potpuno masan, istopiće se skroz, ako je pak suviše posan, neće se ni malo sjediniti sa korama.
Ukoliko želite da spremate ovaj recept, trebaće vam malo više od 15 minuta. Junetina sa šampinjonima se sprema duže, te spremite sebi i neki aperitiv i isplanirajte da paralaleno možete još nešto uraditi.
Gulaš je jedno od tradicionalnih jela koja su veoma jednostavna, ali ih svako pravi na drugi način. Mi najčešće jedemo gulaš od junećeg mesa i to sa testeninama, mada smo jednom probali od mešanog svinjskog i junećeg i možda je čak bio i bolji.