13.09.2025 07:00

Junetina sa šampinjonima: Juneće šnicle u sosu od pečuraka

Ukoliko želite da spremate ovaj recept, trebaće vam malo više od 15 minuta. Junetina sa šampinjonima se sprema duže, te spremite sebi i neki aperitiv i isplanirajte da paralaleno možete još nešto uraditi. 

junetina sa šampinjonima

Foto: MrsPetkovic

Ukoliko želite da spremate ovaj recept, trebaće vam malo više od 15 minuta. Junetina sa šampinjonima se sprema duže, te spremite sebi i neki aperitiv i isplanirajte da paralaleno možete još nešto uraditi.

Junetina sa šampinjonima – sastojci:

  • oko 600 g junećih šnicli od buta
  • oko 400 grama šampinjona
  • glavica crnog luka (još bolje 1 praziluk)
  • so, biber
  • malo ulja (oko 50 ml) ili masti (kašika)
  • aleva paprika
  • kašičica senfa (po želji)
  • kašika nekog brašna
  • 1/3 kisele pavlake
  • 2 lovorova lista

Kako se pravi junetina sa šampinjonima?

Isecite i izlupajte šnicle tako da ih smanjite i stanjite. Propržite ih na ulju ili masti tako da se lepo pobele i krenu da se spolja blago prže. Onda dodajte so, biber, alevu, lovorov list i dodajte vodu da se krčkaju oko sat vremena.

Kada šnicle omekšaju i skoro su gotove i voda ispari, možete ih izvaditi u tanjir ili, ako ima mesta, tu dodati luk i šampinjone. Propržiti šampinjone i luk, a a zatim dodajte senf, pavlaku i brašno razmućeno u pola čaše vode. Sve sjedinite, krčkajte na blagoj vatri još desetak do petnaest minuta i servirajte sa pire krompirom ili barenim pirinčem po želji.

junetina sa šampinjonimaFoto: MrsPetkovic