Juneća džigerica se može pripremiti i na vrlo jednostavan način, bez dodavanja drugog povrća, a samo uz dodatak belog luka, soli i ulja. Na ovaj način možete pripremiti i svinjsku džigericu.
Sastojci:
oko 500-600 g juneće džigerice
oko 100 ml ulja za prženje ili 2 pune kašike masti
4-5 čenova belog luka
biber po ukusu
peršun
so
Kako se sprema juneća džigerica sa belim lukom?
Najjednostavnije je da vam u mesari iseku džigericu na tanke šnicle, ali to možete uraditi i sami, ako imate oštar nož. Neko voli da je iseče na tanje trake, a ja sam ovaj put pravila nešto šire, kao manje pravougaone šnicle.
Svežu džigericu pržite na veoma zagrejanoj masti ili ulju. Možete je pre prženja potopiti oko pola sata u mleko da omekša, ali ne morate. Ako ste kupili svežu i ukoliko je pre kraja pečenja ne budete solili biće ukusna.
Pržite je samo par minuta, neko voli da ostave slabo pečena, a drugi da je jače ispeku. Svakako se prži dok ne vidite da je spolja gotova. Pred sam kraj dodajte beli luk seckan po želji, biber i sitno seckan peršun, a kada je gotova i so.
Nemojte soliti džigericu dok jelo nije gotovo kako ne bi bila tvrda. Uvek možete dodati papriku i crni luk ili spremati bećarac kao prilog.
Rođeni 17.juna pripadaju znaku Blizanaca, ali sa dodatnim slojem ozbiljnosti i dubine koje donosi numerološki broj 8. Ove osobe su stratezi sa izraženim ambicijama, snažnom logikom i sposobnošću da dugoročno planiraju i ostvaruju ciljeve. Iako imaju komunikativnost tipičnu za Blizance, kod njih dominira odmerenost i upornost, zbog čega često deluju zrelije od svojih vršnjaka.
Kako prolazi trudnoća, od svog ginekologa dobijate izveštaje sa merama Vaše bebe u stomaku. Evo jednog vodiča čemu te mere odgovaraju u stvarnosti i kolika je beba po nedeljama trudnoće.
Rođeni 16.juna su analitični, znatiželjni i duhoviti. Blizanci čiji je um neprekidno aktivan. Ove osobe su izrazito perceptivne, razmišljaju brzo i sposobne su da se snađu u skoro svakoj situaciji zahvaljujući inteligenciji i unutrašnjoj elastičnosti.
Bujon za supu je veoma jednostavno napraviti, a neuporedivo je bolji izbor od nekada popularne supe iz kesice ili klasične kocke za supu. Istina, sada ima i organskih kocki za supu, te ne morate brinuti da li imaju neke nedozvoljene aditive, ali najjednostavniji način da napravite svoj temeljac za supu je ujedno i zdrava opcija.
Pita od heljde, odnosno pita od heljdinih kora se najbolje pokazala spremljena na ovaj način. Ako su kore tanke, možete je praviti i kao klasičnu gibanicu ili pitu sa sirom. Možete čak i da pravite burek sa tanjim korama. Nemojte, pak, pokušavati ako su kore debele.
Cepkano meso je sve popularnije, a kako ga ne biste spremali 5-6 i više sati, postoji metod za pripremu u šerpi. Jeste da ga ne možete baš pustiti da se sve vreme samo sprema, ali biće odlično za najviše 2 sata.
Ako želite da napravite originalne vanilice, onda su to svakako vanilice sa orasima i mašću. Ukoliko ne stavite neki od ova dva sastojka, nećete sigurno dobiti ukus kog se sećate iz detinjstva. Mnogi ne prave vanilice sa mašću, već stavljaju puter ili nezdraviju verziju - margarin, a umesto oraha dodaju samo brašno.