25.07.2025 12:30

Najjednostavnija paradajz čorba (posno)

Paradajz čorba je jelo koje možete napraviti za par minuta u najjednostavnijoj izvedbi, a možete praviti i nešto zahtevniju varijantu. Ono što je sigurno - svako može da je napravi i prijaće vam.

Najjednostavnija paradajz čorba

Kako se pravi najjednostavnija paradajz čorba? Ako je pravite sa testeninama i gotovim sokom od paradajza, može biti gotova za čitavih 10 minuta. Lep, topao i ukusan obrok koji će vam sigurno prijati.

 

Posna čorba od paradajza sa pirinčem je odlično predjelo za slavsku trpezu, ako ne spremate riblju čorbu. Umesto pirinča možete da korisite i posnu testeninu.

Paradajz čorba – sastojci:

  • konzerva pelata i 2dl sok od paradajza ILI 500 ml soka od paradajza
  • 1/2 šoljice pirinča ILI 50 g testenina za supu
  • 2 lovorova lista
  • peršun po ukusu
  • kašičica šećera
  • malo soli
  • biber po želji
  • čili sos po želji
  • malo ulja
  • kašika brašna
paradajz corba

Kako se pravi paradajz čorba sa pirinčem?

Sipajte na dno šerpe malo ulja, dodajte brašno i kada počne da se greje i brašno dobija žućkastu boju nalijte sok od paradajza i/ili konzervu pelata. Ako stavljate pelat, sačekajte da počne da se krčka, pa ga usitnite štapnim mikserom. Dodajte onoliko vode koliko ste sipali soka od paradajza + pelata.

Dodajte sve ostale začine i pirinač odmah, ako pravite sa pirinčem. Ova čorba će biti gotova kada je pirinač skuvan (za oko 15 do 20 minuta). Ukoliko pravite sa testeninama, njih dodajte tek kada provri i kuvajte još 4-5 minuta.

corba od paradajza sa pirincem

Foto: MrsPetkovic

Objavljen: 15. marta 2025. godine, ažuriran: 25. jul 2025. godine

 

Još recepata: