Mađarski ređani krompir ili izvorno rakott krumpli je tradicionalno mađarsko jelo koje je lako napraviti u našim uslovima i u duhu sprske kuhinje. Najvažnije je da napravite dobar izbor kobasice koja će biti ukusna.
Sastojci za mađarski ređani krompir:
700g krompira
400g kobasica
7 jaja (jedno za preliv i 6 za kuvanje)
1 pavlaka
300ml mleka
So, biber i ulje
Kako se pravi rakott krumpli –
mađarski ređani krompir?
Obariti u jednoj posudi jaja, u drugoj krompir isečen na kolutove. Bitno je da jaja budu tvrdo kuvana, a krompir ne previše da se ne bi raspadao. Krompir je dovoljno da kuvate desetak minuta. Zatim jaja ohladite, oljuštite i isecite na kolutove. Iz krompira odmah prospite vodu.
Isecite kobasicu na kolutiće.
Preostalo jaje umutite sa pavlakom, a zatim razmutite u mleku.
Vatrostalnu činiju podmažite sa malo ulja, a zatim ređajte krompir-jaja-so/biber (dodajte po želji)-kobasice, ponovite postupak još jednom, tako da vam ostane i jedan sloj krompira za kraj. Kada završite sa ređanjem, zalijte razmućenim jajetom, pavlakom i mlekom. Pecite oko 45 minuta na 200˚C.
Saveti za odmor sa malom decom su uvek dobro došli, a sa druge strane odmor ne izgleda kao ono sa razglednica, baš nikada: plišani flamingosi, kokteli i beskrajno sunčanje. Ipak, uz malo pripreme, puno fleksibilnosti i dozu Demetrinih saveta, letovanje može postati dragoceno porodično iskustvo, a ne iscrpljujuća ekspedicija.
Dlake na intimnim delovima tela ljudima služe u svrhu smanjenja trenja i sprečavanja bolesti. Iako neke kulture, moda, mediji i partneri nameću različita društvena očekivanja, izbor oko uklanjanja intimnih dlaka bi trebao da bude ličan.
Svaka sezona donosi nove modne trendove, ali ono što viđamo na pistama nije uvek lako uklopiti u svakodnevni stil. Street style, inspirisan vrhunskim dizajnerima, prilagođen je realnim situacijama – od posla i kafe s prijateljima do večernjih izlazaka.
Ako volite slatko, ali ne previše slatko. I još uvijeno u meko testo. Onda je pletenica sa čokoladom i šumskim voćem prava poslastica za vas. Obzirom na strukturu i ukus, može biti i laganiji doručak.
Jedan od jednostavnijih recepata jeste za pica kiflice, a ovo je sigurno i najjednostavniji način da pravite kiflice, a ne izgubite previše vremena u uvijanju svake pojedinačno.
Došla je sezona mladog luka, a ako biste da ga korstite kao sastojak u salati, satrica je pravi izbor za vas. Recept za ovu salatu je veoma jednostavan, a tokom prolećnih i letnjih meseci može biti divno osveženje i dodatak uz obrok.