Vantelesna oplodnja i društvena stigma – kako se nositi sa osudama okoline?
VTO nije znak slabosti - naprotiv, to je pokazatelj hrabrosti i odlučnosti da se uprkos izazovima ostvari san o roditeljstvu.

Mnogi izbegavaju da prave knedle od griza jer misle da je to nešto komplikovano i da ne može svakome da uspe. Postoje različiti recepti za knedle, u neke knedle se dodaje i u umućena mast i slično. Ovo je jedan od najjednostavnijih recepata i potrebno je SAMO DVA SASTOJKA da biste ih napravili.

Foto: MrsPetkovic
Skuvajte i procedite supu, koju god da pravite, o tome nećemo pisati ovde, ali možete pročitati kako se pravi bujon za supu. Saznajte više: Bujon za supu
Možete knedle praviti i nakon što napravite supu iz kockice. Mnogi misle da su kocke za supu nezdrava opcija, ali odavno na tržištu postoje i kocke organskog sastava bez aditiva i pojačivača ukusa.

Foto: MrsPetkovic
Vratimo se knedlama. Kada krene da se greje supa, pa dok ne provri, umutite knedle. Spremaju se tako što ćete u dublju posudu, najlakše dubok tanjir odvojiti samo belance, a žumance odložite u neku šoljicu. Mutite ga viljuškom ili žicom sve dok ne počne da peni, tako da se belance pretvori na kraju u potpuni beli šam, tada dodajte žumace i lakše ga umutite da sjedinite. Morate brže delovati da belance ne bi „palo“.
Dodajte u umućeno jaje 10 ravnih supenih kašika griza, za jaje srednje veličine. Umešajte i proverite da bude kompaktno da može da se vadi kašičicom, a ne raspada, ali i da ne bude tvrdo previše. Ne čekajte da se stegne, već odmah vadite kašičicom knedle od griza u ključalu supu.
Knedle možete vaditi supenom kašikom ili viljuškom i biće veličine kao ove sa slika. Ako želite manje i lepše knedle za supu, onda je najbolje da ih vadite kafenom kašičicom.
Možete koristiti i dve kašičice tako što ćete jednom zagrabiti smesu, a drugom je skinuti sa nje, a prvom opet preuzeti i spustiti u supu. Tako će knedlice biti formirane bez vrhova i vrlo precizne i uredne.
Sačekajte koji minut da se lepo skuvaju, ako su gušće, sačekajte malo duže da se kuvaju da ne bi bile tvrde i žilave.

Foto: MrsPetkovic

Foto: MrsPetkovic
Objavljen: 6. aprila 2024. godine, 6. marta 2025. godine
Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.
VTO nije znak slabosti - naprotiv, to je pokazatelj hrabrosti i odlučnosti da se uprkos izazovima ostvari san o roditeljstvu.
Studije objavljene u časopisima Human Reproduction i Fertility and Sterility pokazuju da ishrana bogata voćem, povrćem, celim žitaricama, maslinovim uljem i ribom može značajno doprineti uspešnosti VTO postupaka.
Iako KISS sindrom nije priznat kao standardna medicinska dijagnoza u većini pedijatrijskih protokola, stručni radovi ukazuju na to da promene u prvom i drugom vratnom pršljenu (atlanto-aksijalnoj oblasti) mogu imati uticaja na držanje i motorički razvoj odojčeta.
Čitalac se obratio lekaru jer ima kalcifikat u prostati i zanima ga da li postoji neko rešenje mimo operacije.
Duboko veruju u moć transformacije, pa često prolaze kroz velike životne prekretnice koje ih učine još mudrijima i snažnijima.
Ne propustite najnovije vesti, ekskluzivne ponude i korisne informacije. Prijavite se na naš newsletter.
Kalendar trudnoće od 1. do 42. nedelje trudnoće i kalendar za svaki mesec trudnoće (1. do 9. meseca trudnoće)
Gibanica bez sira je jedno od najjednostavnih jela. Za pripremu vam ne treba nikakvo predznanje ni iskustvo u kuhinji. Dovoljno je da obezbedite potrebne sastojke, imate pleh, rernu i to je to. Pratite uputstva i nećete pogrešiti.
Kako napraviti kolač sa limunom? Šta vam je potrebno od sastojaka?
Ovo je jedan od najjednostavnijih recepata za keksiće. Jednostavan keks sa pudingom mogu napraviti i početnici u kuhinji.
Kako se pravi jednostavan salsa sos kod kuće? Za šta možete da ga koristite? Koliko može da stoji u frižideru?
Banana mafini su odličan izbor za doručak ili školsku užinu za dete. Ne morate se slepo držati recepta i možete ih improvizovati kako se vama dopadne.
Ako vam se jede riba, losos iz rerne je jedan od najjednostavnijih za pripremu. Jeste nešto skuplji, ali nema čišćenja kao kada se priprema skuša, na primer.