Mnogi izbegavaju da prave knedle od griza jer misle da je to nešto komplikovano i da ne može svakome da uspe. Postoje različiti recepti za knedle, u neke knedle se dodaje i u umućena mast i slično. Ovo je jedan od najjednostavnijih recepata i potrebno je SAMO DVA SASTOJKA da biste ih napravili.
Skuvajte i procedite supu, koju god da pravite, o tome nećemo pisati ovde, ali možete pročitati kako se pravi bujon za supu. Saznajte više: Bujon za supu
Možete knedle praviti i nakon što napravite supu iz kockice. Mnogi misle da su kocke za supu nezdrava opcija, ali odavno na tržištu postoje i kocke organskog sastava bez aditiva i pojačivača ukusa.
Vratimo se knedlama. Kada krene da se greje supa, pa dok ne provri, umutite knedle. Spremaju se tako što ćete u dublju posudu, najlakše dubok tanjir odvojiti samo belance, a žumance odložite u neku šoljicu. Mutite ga viljuškom ili žicom sve dok ne počne da peni, tako da se belance pretvori na kraju u potpuni beli šam, tada dodajte žumace i lakše ga umutite da sjedinite. Morate brže delovati da belance ne bi „palo“.
Dodajte u umućeno jaje 10 ravnih supenih kašika griza, za jaje srednje veličine. Umešajte i proverite da bude kompaktno da može da se vadi kašičicom, a ne raspada, ali i da ne bude tvrdo previše. Ne čekajte da se stegne, već odmah vadite kašičicom knedle od griza u ključalu supu.
Knedle možete vaditi supenom kašikom ili viljuškom i biće veličine kao ove sa slika. Ako želite manje i lepše knedle za supu, onda je najbolje da ih vadite kafenom kašičicom.
Možete koristiti i dve kašičice tako što ćete jednom zagrabiti smesu, a drugom je skinuti sa nje, a prvom opet preuzeti i spustiti u supu. Tako će knedlice biti formirane bez vrhova i vrlo precizne i uredne.
Sačekajte koji minut da se lepo skuvaju, ako su gušće, sačekajte malo duže da se kuvaju da ne bi bile tvrde i žilave.
Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.
Rođeni na ovaj datum u ljubavi traže osobu koja će razumeti njihovu složenost i emotivnu dubinu. Ne zadovoljavaju se površnim odnosima, njima je potrebna duhovna i intelektualna povezanost.
Razumevanje rizika i prevencija srčanih bolesti tokom menopauze može značajno doprineti očuvanju kardiovaskularnog zdravlja tokom ovog životnog perioda.
Često se dešava da lekari ne mogu naći uzrok pobačaja. Kod samo polovine parova uzrok bude otkriven, a ako vi niste taj slučaj, ne preostaje vam ništa drugo osim da budete hrabri i nastavite dalje jer istraživanja pokazuju da 70% parova kod kojih ne uspe da se utvrdi uzrok na kraju ipak ostvari normalnu trudnoću.
Akne se najčešće pojavljuju u pubertetu i kod žena u PMS-u ili u toku menstruacije. Razlog tome su hormoni, koji imaju jednu od ključnih uloga kada su bubuljice u pitanju.
Kvalitet bureka u mnogome zavisi od kvaliteta sira, moj idealan izbor je neki sitan sremački, delimično masan. Ako je potpuno masan, istopiće se skroz, ako je pak suviše posan, neće se ni malo sjediniti sa korama.
Ukoliko želite da spremate ovaj recept, trebaće vam malo više od 15 minuta. Junetina sa šampinjonima se sprema duže, te spremite sebi i neki aperitiv i isplanirajte da paralaleno možete još nešto uraditi.
Gulaš je jedno od tradicionalnih jela koja su veoma jednostavna, ali ih svako pravi na drugi način. Mi najčešće jedemo gulaš od junećeg mesa i to sa testeninama, mada smo jednom probali od mešanog svinjskog i junećeg i možda je čak bio i bolji.