Kada vam treba neki brzinski kolač, koji je i ukusan i sočan, onda su banana mafini pravi izbor za vas. Prave se veoma jednostavno, a recept je moguće menjati prema vašem nahođenju, pa će ukus često biti potpuno drugačiji.
Sastojci za mafine od banana:
2 prezrele banane
1 jaje
120 g šećera
2 šolje brašna
1 prašak za pecivo
1 šolja mleka
4 kašike kokosovog ili suncokretovog ulja ili 2 pune kašike istopljenog maslaca
100 g čokoladnih kapljica ili obične čokolade za kuvanje iseckane na kockice
u verziji sa slike su dodate 2 kašike kikiriki putera i 50 grama seckanih lešnika
Kako se prave banana mafini?
U jednu posudu staviti banane i ispasirati ih dobro, zatim dodati jaje, ulje, šećer, pa brašno, prašak za pecivo i sve izmešati. Dodati mleko i lepo sjediniti u ujednačenu masu. Na kraju dodati čokoladu i šta još budete želeli, pa polako izmešati.
Zatim sipati u kalup za mafine koji ste prethodno obložili papirom za pečenje, korpicama ili podmazali. Od ove smese ćete imati 12 velikih ili 18 srednjih mafina. Pecite, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni oko 25 minuta.
Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.
Rođeni na ovaj datum u ljubavi traže osobu koja će razumeti njihovu složenost i emotivnu dubinu. Ne zadovoljavaju se površnim odnosima, njima je potrebna duhovna i intelektualna povezanost.
Razumevanje rizika i prevencija srčanih bolesti tokom menopauze može značajno doprineti očuvanju kardiovaskularnog zdravlja tokom ovog životnog perioda.
Često se dešava da lekari ne mogu naći uzrok pobačaja. Kod samo polovine parova uzrok bude otkriven, a ako vi niste taj slučaj, ne preostaje vam ništa drugo osim da budete hrabri i nastavite dalje jer istraživanja pokazuju da 70% parova kod kojih ne uspe da se utvrdi uzrok na kraju ipak ostvari normalnu trudnoću.
Akne se najčešće pojavljuju u pubertetu i kod žena u PMS-u ili u toku menstruacije. Razlog tome su hormoni, koji imaju jednu od ključnih uloga kada su bubuljice u pitanju.
Kvalitet bureka u mnogome zavisi od kvaliteta sira, moj idealan izbor je neki sitan sremački, delimično masan. Ako je potpuno masan, istopiće se skroz, ako je pak suviše posan, neće se ni malo sjediniti sa korama.
Ukoliko želite da spremate ovaj recept, trebaće vam malo više od 15 minuta. Junetina sa šampinjonima se sprema duže, te spremite sebi i neki aperitiv i isplanirajte da paralaleno možete još nešto uraditi.
Gulaš je jedno od tradicionalnih jela koja su veoma jednostavna, ali ih svako pravi na drugi način. Mi najčešće jedemo gulaš od junećeg mesa i to sa testeninama, mada smo jednom probali od mešanog svinjskog i junećeg i možda je čak bio i bolji.