fbpx
Urolog

Problem sa erekcijom

Poštovani doktore,

Voleo bih da mi pomognete. Imam problem sa erekcijom. Moj penis postigne erekciju ali vrlo brzo počne da pada.

Hvala unapred,

Nikola

Odgovor urologa: Problem sa erekcijom

Poštovani,

Poremećaji erekcije su veoma česti i mogu biti uzrokovani sa nekoliko najčešćih patoloških stanja. Svakako je važno napomenuti da su poremećaji erekcije najčešće posledica nekog drugog oboljenja, tj. predstavljaju samo jedan od simptoma. Od sistemskih bolesti koje dovode do ovih poremećaja treba uvek imati u vidu povišen nivo masti u krvi, šećernu bolest, neurološka oboljenja, oboljenja krvnih sudova… To se tiče same prostate.

Na prvom mestu bih naveo zapaljenske procese u prostati koji dovode do poremećaja u nervima zaduženim za postizanje i održavanje erekcije, te se erekcija uopšte ne javlja ili bude parcijalna. Pored ovih poremećaja koji imaju fizičku osnovu i psihološki faktori predstavljaju veoma čest uzrok ili, u najmanjoj meri, faktor koji doprinosi poremećajima erekcije. Dijagnostika se zasniva na laboratorijskim testovima koji obuhvataju određivanje nivoa testosterona, lipida i šećera u krvi i briseve na seksualno prenosive bolesti. Kako je značajan i uticaj psiholoških faktora, neophodno je da se pored urologa konsultuje i psiholog.

problem sa erekcijom

Dr Dimitrije Jeremić, urolog

Ostale odgovore na pitanja možete pročitati OVDE!

Nažalost, trenutno nismo u mogućnosti da omogućimo NOVE odgovore na pitanja urologa! 

Midas

Dr Dimitrije Jeremić

Dr Dimitrije Jeremić rođen je u Novom Sadu 11.11.1980. godine. Medicinski Fakultet u Novom Sadu, upisao je 1999.godine. Od 2007. zposlen u Kliničkom centru Vojvodine i na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Deo specijalizacije proveo u univirzitetskoj Klinici Royal Hallamshire Hospital u Velikoj Britaniji. Doktorirao na temu karcinoma prostate u 2015. godini. Tečno govori engleski jezik. Trenutno glavni fokus u stučnoj praksi u domenu funkcionalne urologije: poremećaji mokrenja, stres inkontinencija nakon porođaja.

Related Articles

Back to top button