fbpx
Urolog

Smanjena količina sperme

Čitatelj se obratio urologu sa pitanjem o tome što je smanjena količina sperme i da li bi nekako mogao da popravi to stanje.

Pitanje:

Poštovani,

Primetio sam smanjenje u količini ejakulata. Pored manjeg volumena semena imam osećaj i da i mišići koji služe za izbacivanje semena rade “slabije” odnosno kontrakcije prilikom vrhunca su fizički slabije (subjektivni osećaj) tako da je, pored volumena, jačina mlaza takođe prilično oslabljena. Stanje nije privremeno jer se radi o pojavi koju registrujem više od godinu dana. Imam 37 godina.

ranica na grlicu materice 2

Odgovor urologa: Smanjena količina sperme

Poštovani,

smanjenje količine sperme je normalan fiziološki proces i predstavlja deo procesa starenja. Kako imate 37 godina, mislim da bi trebalo razmotriti i druge uzroke smanjenja volumena ejakulata kao što su hronični prostatitis (zapaljenje prostate), smanjena količina testosterona, šećerna bolest, infekcije mokraćnih puteva kao i neuroloških oboljenja. Kao što i sami vidite, problem koji imate je posledica tj. simptom drugih bolesti te je neophodno da se javite urologu i da napravite osnovne analize koje će usmeriti dalje lečenje.

Smanjena količina sperme
Smanjena količina sperme

Dr Dimitrije Jeremić, urolog

Ostale odgovore na pitanja možete pročitati OVDE!

Nažalost, trenutno nismo u mogućnosti da omogućimo NOVE odgovore na pitanja urologa! 

Pročitajte još:

Reklame

Dr Dimitrije Jeremić

Dr Dimitrije Jeremić rođen je u Novom Sadu 11.11.1980. godine. Medicinski Fakultet u Novom Sadu, upisao je 1999.godine. Od 2007. zposlen u Kliničkom centru Vojvodine i na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Deo specijalizacije proveo u univirzitetskoj Klinici Royal Hallamshire Hospital u Velikoj Britaniji. Doktorirao na temu karcinoma prostate u 2015. godini. Tečno govori engleski jezik. Trenutno glavni fokus u stučnoj praksi u domenu funkcionalne urologije: poremećaji mokrenja, stres inkontinencija nakon porođaja.

Related Articles

Back to top button