fbpx
Urolog

Problem učestalog mokrenja

Učestalo mokrenje, a urinokultura negativna

Poštovanje,

Imam problem već 2 meseca sa učestalim mokrenjem. U urinokulturi nemam bakterija. Dva puta sam je radila. U običnom urinu imam. Doktorka mi je ustanovila cistitis i prepisala Ciprocinal. Od njega mi je bilo bolje. Međutim, nakon prestanka uzimanja leka, opet isto mi se vratilo. Sada pijem Uricin, koji mi je takođe prepisala, ali od njega ne osećam nikakvo olakšanje. Prvi put u životu imam ovaka problem.

Ujutru osećam peckanje i mokraća je jarko žuta. U toku dana nemam problem, jer pijem dosta tečnosti. Tada mi je mokraća normalne boje, ali mokrim po 12 do 15 puta na dan. I to ne bude normalno mokrenje, već kada mokrim i dalje imam pritisak u bešici, kao da tek treba da mokrim. Tada mokrenje postaje otežano i ispuštam po 2-3 kapi bukvalno. Pre mesec dana me je to i noću mučilo, ali više ne. Sada samo preko dana imam te probleme. Šta mi vi predlažete? Da li ovo može da bude nešto ozbiljno? Hvala unapred. Volela bih da čujem vaše mišljenje.

{loadmodule mod_banners,Banner google u članku}

ODGOVOR UROLOGA

Pozdrav,

Ukoliko su urinokulture negativne i bakterijski uzročnik infekcije nije identifikovan u svakom slučaju moramo razmišljati o hroničnoj iritaciji mokraćne bešike koja nastaje kao posledica infekcije. Ukoliko su tegobe blagog inteniziteta i nemate temperaturu mislim da nema smisla da uzimate dalje antibiotike. Preporučio bih Vam preparat koji oblaže mokraćnu bešiku i smanjuje iritaciju. Ponovite nalaz urinokulure periodično.

Puno pozdrava

Dr Dimitrije Jeremić, urolog

Kontakt: 060/489-2778

Pitanja za urologa možete poslati na: urolog@demetra.rs i dobićete odgovor u što kraćem roku.

{loadmodule mod_banners,Banner google u članku}

Related Articles