fbpx
Urolog

Pukao frenulum – šta raditi?

Čitalac ima problem jer je pukao frenulum i treba mu savet urologa kako bi znao šta da radi.

Pitanje: 

Dobar dan, doktore!

Želeo bih da Vas zamolim za jedan savet. Pukao mi je frenulum. Sada ne znam šta da radim. Zbunjen sam. Sada me ne boli. Da li će to da zaraste ili moram da se javim urologu? Uvek kada sam sa devojkom osetim kao da me steže i zaboli. Da li treba da uzmem neki lek ili da tako ostavim i ne diram ništa? Molim Vas što pre da mi odgovorite!

Poštovanje. R

Pitajte urologa3

Odgovor urologa: Pukao frenulum – šta raditi? 

Poštovani R,

Povrede frenuluma u najvećem broju slučajeva imaju blage simptome koji ne zahtevaju lečenje. Nažalost u pojedinim slučajevima, kao što je Vaš, dolazi do trajne pojave odreženih tegoba. Ukoliko je povreda veća dolazi do prekida krvnog suda koji se nalazi u frenulumu i do pojave krvavljenja, koje se često hitno hirurški zbrinjava. Lekovi ne postoje za ovo oboljenje, terapija je hirurška. Potrebno je da se javit urologu i da se posavetujete o intervenciji koja se naziva frenulotomija – presecanje frenuluma. Ukoliko imate još pitanja slobodno me kontaktirajte.

pukao frenulum
Pukao frenulum

Puno pozdrava.

Dr Dimitrije Jeremić, urolog

Ostale odgovore na pitanja možete pročitati OVDE!

Nažalost, trenutno nismo u mogućnosti da omogućimo NOVE odgovore na pitanja urologa! 

Reklame

Dr Dimitrije Jeremić

Dr Dimitrije Jeremić rođen je u Novom Sadu 11.11.1980. godine. Medicinski Fakultet u Novom Sadu, upisao je 1999.godine. Od 2007. zposlen u Kliničkom centru Vojvodine i na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Deo specijalizacije proveo u univirzitetskoj Klinici Royal Hallamshire Hospital u Velikoj Britaniji. Doktorirao na temu karcinoma prostate u 2015. godini. Tečno govori engleski jezik. Trenutno glavni fokus u stučnoj praksi u domenu funkcionalne urologije: poremećaji mokrenja, stres inkontinencija nakon porođaja.

Related Articles

Back to top button