fbpx
Savetnica za dojenje

Da li je to mastitis?

Trudnica je prestala da doji starije dete, ali sada nije sigurna šta joj se dešava i postavlja pitanje da li je to mastitis?

Pitanje:

Poštovani,

Trudnica sam, četvrti mesec. Imam dečaka od 16 meseci, kog sam dojila do pre sedam dana. Odnosno, već neko vreme to je samo podoj pred spavanje, zbog trudnoće smo polako ostale podoj ukinuli. Zbog prehlade, par dana nije mogao da doji, pa nam je to dobro došlo da i taj podoj prestane.

Interesuje me, da li je moguće sada dobiti mastitis. Nisam izmuzala mleko, bole me grudi, ali nemam čvorića, kao što je to bilo u vreme intenzivno dojenja.

Unapred zahvalna.

gvožđe i beba

Odgovor savetnice za dojenje: Da li je to mastitis?

Poštovana,

nadam se da se i dalje osećate dobro, čekajući odgovor.

Da li je to mastitis?
Da li je to mastitis?

Mastitis jeste moguće dobiti teoretski, ali uvek je isti savet – u slučaju težine koja smeta, čvorića i sl. potrebno je da stavljate ledene obloge (mokra tetra u zamrzivač 15-20 min) i da se izmlazate tek tek toliko da ta neprijatnost prestane.

Više: Mastitis – upala dojke

Čestitam na trudnoći i sve najbolje,

Milena Kostić, vršnjačka savetnica za dojenje

Rumina

Vaša pitanja možete poslati na dojenje@demetra.rs

Odgovore na sva pitanja možete pročitati OVDE

Sve o dojenju – KLIK

Reklame

Milena Kostić

Milena Kostić iliti na internet nebu znana kao Mama iz magareće klupe je kourednica portala Demetra, preduzetnica, mama petoro dece. Veruje da ako dopremo do jednog pojedinca, možemo da menjamo sve(t).

Related Articles

Back to top button