fbpx
Psihoterapeut

Prva poseta psihologu

Čitateljka je uputila pitanje našoj saradnici, Manueli, kako izgleda prva poseta psihologu.

Šta da očekujem od prve posete psihologu?

Pozdrav timu Demetre,

Treba mi odgovor psihologa. Već neko vreme imam problem, pretpostavljam sa depresijom i anksioznošću. Odlažem odlazak kod doktora već duže vreme. Da li možete da mi kažete šta da očekujem od prvog susreta sa psihologom?

Hvala unapred.

Kata

psiholog

Odgovor psihologa: Prva poseta psihologu

Poštovana,

Interesuje Vas šta možete očekivati pri prvoj poseti psihologu?

Ono što možete očekivati pri prvoj poseti psihologu jeste razgovor o  Vašim trenutnim simptomima, kao i Vašem svakodnevnom funkcionisanju:  kako se najčešće osećate, o čemu razmišljate, kako izgleda Vaš  prosečan dan. Može se desiti i da budete testirani radi bolje  dijagnostike Vašeg trenutnog stanja.
Na osnovu prikupljenih podataka psiholog procenjuje da li je potrebno,  PORED psihoterapije uključiti i farmakoterapiju. Ukoliko proceni da je  potrebno, poslaće Vas kod psihijatra.

Važno je napomenuti da pri izboru psihoterapeuta vodite računa da bude  stručna osoba koja je sertifikovani psihoterapeut ili psihoterapeut  pod supervizijom. Takođe, imate pravo da odaberete stručnjaka koji Vam  prija i sa kojim se osećate slobodno da pričate o svom problemu, jer  samo tako možete rešiti svoj problem.

Ukoliko imate još pitanja, slobodno mi pišite.

Srdačno Vas pozrdavljam,

Manuela Kamikovski

psiholog, porodični psihoterapeut i praktičar terapije igrom

Prva poseta psihologu
Prva poseta psihologu

Mamino vreme

Manueli Kamikovski pitanja možete postaviti i putem mejla: psiholog@demetra.rs

Ostala pitanja i odgovore psihologa možete pročitati OVDE.

Midas

Manuela Kamikovski

Manuela Kamikovski, psihologMoje ime je Manuela Kamikovski. Ja sam mama, diplomirani psiholog, sistemski porodični psihoterapeut, praktičar terapije igrom, asertivni trener, kao i osnivač neformalne grupe Klub hrabrih mama. Bolje me možete upoznati ako skoknete do mog autorskog bloga Mamino vreme, gde se kroz tekstove bavim roditeljskim izazovima, kao i podrškom dečjem i porodičnom razvoju.Već dvanaest godina se bavim decom i porodicom, prvo kroz rad u srednjoj školi kao školski psiholog i profesor, a poslednjih pet godina i kroz privatnu praksu putem edukativnih radionica, savetovanja i psihoterapije. Ja sam podrška koja pomaže da porodice i pojedinci iz stanja straha, neizvesnosti i nemoći, putem savetovanja i psihoterapije, dođu do stanja visokog zadovoljstva, samopouzdanja i samopoštovanja.

Related Articles

Back to top button