fbpx
Pitajte ginekologa

Nezaštićen odnos i negativna beta – da li sam ipak trudna?

Čitateljka pita da li je trudna nakon što je imala nezaštićen odnos i negativna beta je bio rezultat.

Pitanje:

ginekologPoštovani,

Imam pitanje imala sam menstruaciju 13.8. do 17.8. i nakon toga sam imala nezaštićene odnose 21.8. i 5.9. i nakon toga sam dobila  menstruaciju 08.09. koja je trajala do 11.09. bila je kraća ali veoma obilna i bolna i sa ugrušcima, jako se brinem da to nije lažni ciklus i da sam trudna jer u poslednje vreme me bole grudi i imam grčeve. 21.09. sam brinula jako jer su me grudi bolele i otišla sam do labaratorije i uradila betu HCG iz krvi i pokazalo je <0,10 miu/ml što znači da je negativno koliko sam shvatila.

E sad mene zanima da li je dovoljno vremena proslo od ova dva odnosa da beta pokaže trudnocu, da li mogu da otklonim sumnju ili ne? Ili sam rano uradila betu?
Srdačan pozdrav i hvala!

 

ODGOVOR GINEKOLOGA: Nezaštićen odnos i negativna beta – da li sam trudna?

Poštovana,

Niste rano radili analizu Beta HCG. Toliko nakon ciklusa je morala da pokaže, ako je pozitivna. Više o analizi beta hcg možete pročitati ovde: Beta HCG

Savetujem Vas da ne brinete, ali da se posavetujete sa lekarom oko korišćenja adekvatne kontracepcije, da biste izbegli neželjenu trudnoću, ali i stres kome se izlažete zbog ovakvih situacija. Ako baš mislite da bi vas smirilo, Vi uradite još jednu betu.  nezaštićen odnos i negativna beta

Srdačan pozdrav,

Dr Aleksandra Simić, ginekolog

Ginekološka ordinacija “Taurunum medical”

Ostale odgovore ginekologa na pitanja čitateljki možete pročitati OVDE

Nažalost, trenutno nismo u mogućnosti da obezbedimo odgovore ginekologa na vaša pitanja!

b taurunum 728 x 90

Reklame

Dr Aleksandra Simić

Aleksandra Simić je ginekolog. Rođena je i odrasla u Zemunu. Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu završila je 2005.godine, a 2007. godine se zaposlila u Kliničko-bolničkom centru Zemun. Naredne godine je dobila specijalizaciju iz ginekologije i akušerstva. Specijalistički ispit položila je 2012. godine, a 2013. godine je postavljena na mesto šefa odeljenja postporođajne nege i terapije. Trenutno na užoj specijalizaciji iz oblasti perinatologije. Zaposlena je u ginekološkoj ordinaciji Taurunum medical u Beogradu (Zemun).

Related Articles

Back to top button