fbpx
Pitajte ginekologa

Nova trudnoća izostaje već godinu dana

Draga dr Aleksandra, pre svega pozdrav.

Želim da vas pitam nešto. U aprilu 2018. godine sam imala inducirani porođaj, nakon toga, 6 meseci nismo radili na trudnoći. Međutim, evo već godinu dana kako radimo na bebi, ništa se još uvek ne dešava. Kakve preporuke imate?

Odgovor ginekologa:

Draga Jovana,

Godinu dana je ipak dug period da se pokušava, a da se ne ostvari željena trudnoća. Ili bi par ciklusa trebala da pratite ovulacije i radite folikulometriju i da na taj način pokušate da ostvarite trudnoću. Druga opcija je da se u dogovoru sa tvojim ginekologom urade različite analize (na trombofiliju, insulinsku rezistenciju, itd.) kako bi se ustanovio uzrok zbog kog ne dolazi do začeća.

U svakom slučaju treba biti optimističan i uporan i videćete da će doći do željenog rezultata.

Dr Aleksandra Simić, ginekolog

Ginekološka ordinacija “Taurunum medical”

Sva pitanja Sandri možete postaviti na ginekolog@demetra.rs

Ostale odgovore ginekologa na pitanja čitateljki možete pročitati OVDE

b taurunum 728 x 90

 Pročitajte više:

Reklame

Dr Aleksandra Simić

Aleksandra Simić je ginekolog. Rođena je i odrasla u Zemunu. Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu završila je 2005.godine, a 2007. godine se zaposlila u Kliničko-bolničkom centru Zemun. Naredne godine je dobila specijalizaciju iz ginekologije i akušerstva. Specijalistički ispit položila je 2012. godine, a 2013. godine je postavljena na mesto šefa odeljenja postporođajne nege i terapije. Trenutno na užoj specijalizaciji iz oblasti perinatologije. Zaposlena je u ginekološkoj ordinaciji Taurunum medical u Beogradu (Zemun).

Related Articles

Back to top button