fbpx
Nutricionista

Nefrotski sindrom i prirodni preparati umesto terapije

Dete ima nefrotski sindrom i prirodni preparati umesto terapije bi na neko vreme bili majčin izbor. Konsultuje se sa kliničkim nutricionistom, da li bi to smela da uradi.

Pitanje:

Poštovanje dr Olga Ličina,
Zanima me za dete koje ima 3,5 godina i ima nefrotski sindrom. Doktorka nam je prepisala terapiju, Nexium, Pronizon, CaCO3, Vigantol kapi, aspirin i Sinacilin sirup. Trebalo bi da tu terapiju prima 6 meseci.

Ipak, ja mislim da je to mnogo lekova. Njoj je sada 3 i po godine. Zanima me da li bih smela da joj dam Propolimed. To je melem sa 100% prirodnim medom. To bih takođe koristila 6 meseci, bez onih navedenih terapija?

Zahvalna unared.

Srdačan pozdrav.

nutricionista

Odgovor kliničkog nutricioniste: Nefrotski sindrom i prirodni preparati umesto terapije

Poštovana,

Nefrotski sindrom i prirodni preparati umesto terapije

Nefrotski sindrom je ozbiljna dijagnoza koja zahteva propisanu terapiju. Smatram, kao lekar, da propisana terapija pedijatra koji je gledao dete nikako ne bi smela da se koriguje po sopstvenom nahođenju. Takođe, pre upotrebe svih pomoćnih lekovitih sredstava kao dodatnu terapiju posavetujete se najbolje sa lekarom koji je gledao dete i ima uvid u medicinsku dokimentaciju.
Srdačan pozdrav

Dr Olga Ličina

Dr Olga Ličina je autor bloga Jedi zdravo, a možete je pratiti i na Instagramu.

Nutricionisti pitanja možete postaviti i putem mejla: nutricionista@demetra.rs

Ostale odgovore na pitanja nutricioniste možete pročitati OVDE!

Reklame

Dr Olga Ličina

Olga Ličina je doktor medicine i klinički nutricionista sa iskustvom od preko 10 godina izrade individualnih nutritivnih planova kod različitih zdravstvenih problema, kao i problema viška kilograma. Poslednjih par godina fokusirana je na odnos između emocija i hrane koje dovode do emotivnog prejedanja. Tvrdi da nijedna hrana nije zabranjena i da je u životu najbitniji balans i umerenost.

Related Articles

Back to top button