fbpx
Vesti

Moje alergije – prva knjiga za decu sa alergijama

Alergije su sve češća pojava u savremenom svetu. Deca su posebno pogođena i suočavaju se sa njima od najranijeg uzrasta, nekada čak u prvim mesecima života. Većini roditelja je izazov da deci objasne šta je to alergija i kako da se sa njom nose. Po prvi put, na sprskom jeziku pojavila se knjiga koja otklanja upravo ove nedoumice. Knjiga je pisana prema iskustvu roditelja, a prema potrebama dece sa alergijama na hranu i atopijskim dermatitisom.

Knjiga “Moje alergije” je prava pomoć deci sa alergijama, njihovim drugarima, roditeljima i vaspitačima.

Knjiga za decu sa alergijama

Knjiga Moje alergije na edukativan i zabavan način deci približava problematiku vezanu za alergije i pomaže im da usvoje svoja saznanja, a roditeljima olakšava da decu edukuju o alergijama, kako bi bili bezbedniji, ali i da bolje shvate posledice sa kojima je moguće da se suoče.

Ova slikovnica prati avanture dečaka Maksima koji ima alergije. Njegovo upoznavanje sa alergijama, iskustvo sa alergijama na hranu i promene koje mu se dešavaju na koži.

moje alergije

Roditelji i alergija kod deteta

Obzirom da su roditelji uvek na prvoj liniji fronta kada je objašnjavanje raznih situacija sa alergijama u pitanju, ova knjiga je pomoć ne samo deci, već velika podrška roditeljima da detetu objasni stanja, okolnosti i emocije na putu sazrevanja sa alergijama.

Autor knjige “Moje alergije”

Snežana Šundić – Vardić, autorka koncepta Alergija i ja i predsednica Nacionalnog udruženja Alergija i ja je komunikolog i majka dva deteta sa atopijskim bolestima. Već dvanaest godina ona sa svojim dečacima živi život sa multiple alergijama, astmom i inhalacijama, ekcemom i svrabom, testiranjem na alergene, alergijama na hranu, detektivnskom nabavkom namirnica, prilagođavanjem namirnica malom alergičaru i isprobavanjem recepata bez alergena. Kroz svakodnevnu borbu sa alergijama, autorka je otišla korak dalje i rešila da kroz razvoj svesti o alergijskim bolestima pruži direktnu pomoć i podršku pacijentima koji se suočavaju sa alergijama.

Ilustracije za knjigu “Moje alergije”

Ilustracije u slikovnici “Moje alergije”  koje je osmislio, kreirao i realizovao Nenad Taskov, pravi su dokaz dobre saradnje između autora dela i ilustratora, koji je imao veliku odgovornost da na jednostavan način osmisli ilustracije koje će ostaviti dovoljno jak utisak na decu, kako bi u potpunosti shvatila poruku knjige saživeći se sa iskustvom dečaka Maksima. Ilustracije prate edukativan karakter sadržaja i u zabavnom stilu dočaravaju scene svake pojedinačne priče. Ako govorimo o onome šta je deci prihvatljivo, svaka ilustracija je prošla proveru nekolicine dece pre nego što je postala sastavni deo knjige.

Knjigu možete poručiti preko Instragram profila @moje_alergije po ceni od 1199 dinara. Važno je da napomenemo da se 20% prihoda od knjige odvaja za razvoj Udruženja Alergija i ja.

A na našem Instragram profilu @demetra.portal poklanjamo 3 primerka knjige! VIŠE O TOME OVDE!

Reklame

Related Articles

Back to top button